hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Cuma namazı saati 31 Mayıs | Namaz vakitleri: İstanbul

    İstanbul Cuma namazı saati 31 Mayıs | Namaz vakitleri: İstanbul
    expand

    İstanbul Cuma namazı saati 31 Mayıs Diyanet İşleri Başkanlığı namaz sayfasında yer aldı. Megakent’te Ramazan Ayı sevinci kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Ramazan öncesi son Cuma namazı bugün eda edilecek. Eller semaya yönelip omuz omuza saf tutulup Allah’a niyazda bulunulacak. Peki, İstanbul Cuma saati kaç? İşte cevabı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Cuma namazı saati 31 Mayıs 2019 Cuma günü il genelinde namaz kılacak kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Diyanet namaz vakitleri sayfasında yer alan bilgilerde İstanbul’da cuma namazının saat kaçta kılınacağı aktarılıyor. Peki, bugün İstanbul Cuma namazı vakti saat kaçta başlayacak?

    İSTANBUL CUMA SAATİ – 31 MAYIS

    İstanbul’da Fatih, Süleymaniye ve Sultanahmet gibi selatin camileri başta olmak üzere il genelindeki cami ve mescitlerde Cuma namazı öncesi hazırlıklar tamamlandı. Ramazan Ayı öncesi son Cuma’da inanlarla birlikte saf tutup namaz kılmak isteyenler İstanbul Cuma saatini araştırıyor. İstanbul Cuma saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından saat 13.07 olarak tespit edildi.

    Cemaatle namaz kılmanın sevabı nedir?

    Hz. Peygamber, “Cemaatle kılınan namazın sevabı, yalnız başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir” (Buhari, Ezan, 30) buyurarak cemaatle kılınan namazın, tek başına kılınan namazdan daha faziletli olduğunu belirtmiş ve Müslümanları cemaatle namaz kılmaya teşvik etmiştir. Bir başka hadis-i şeriflerinde de: “Üç kişi bir köyde veya sahrada bulunur ve cemaatle namaz kılınmazsa şeytan onlara Musallat olur. Öyleyse cemaate devam ediniz! Çünkü sürüden ayrılan koyunu kurt yer.” (Ebu Davud, Salat, 47) buyurmuştur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Namazı cemaatle kılmak kimi alimlere göre sünnet-i müekkede, kimilerine göre vaciptir. Onun için cemaate gitmeye engel bir durum olmadıkça, namazları cemaatle kılmak gerekir. Ayrıca namaz kılmak için camiye gitmek de büyük sevaptır. Hz. Peygamber camiye giderken atılan her adımdan dolay kişinin bir derece yükseltilip, bir günahının silineceğini haber vermiştir (Buhari, Mesacid, 53; Ebu Davud, Salat, 49).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow