İstanbul’da “Mavi Ay” manzaraları

Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu ve normalden daha parlak gözlendiği 'Mavi Ay' gökyüzünde zirveye ulaşarak, en parlak ve büyük haliyle gözlendi. Saat 04.36'da oluşan bu görüntüleri fırsat bilenler, ellerinde cep telefonları ile ayın bu evresini kaydetti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İstanbul'da, Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu, 'Mavi Ay' gökyüzünde görsel şölen oluşturdu. Gök bilimciler tarafından bir takvim ayında yaşanan ikinci Dolunay olarak; Mavi Ay şeklinde adlandırılan nadir doğa olayı, ilgi ile izlendi.

Saat 04.36’da en parlak konumuna gelen ‘Mavi Ay’ gökyüzünde ve İstanbul Boğazı’nda eşsiz manzaralar oluşturdu. Çengelköy'de ayın eşsiz görüntüsünü izleyenler, o anları cep telefonu ile kaydetti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı
Amatör olarak fotoğrafçılık yapan Yiğit Akbulak “Süper Ay olacağını öğrendim uzun zaman sonra, onu çekmeye geldim. Amatör fotoğrafçılık yapıyorum. Buradan boğazla birlikte görünüyor zaten ay. Çengelköy’ün manzarasından onu çekmeye geldim" dedi. Bazı vatandaşlar ise Süper Ay manzarasında balık tuttu

Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


CUMA HUTBESİ 15 MAYIS 2026: Bu Hafta Cuma Hutbesi Konusu Ne? Diyanet İşleri Açıkladı!

Babalar Günü 2026 Ne Zaman 2026: Babalar Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Nasıl Ortaya Çıktı? İşte Anlam ve Önemi

Defalarca bıçaklandı! 15 yaşındaki Abdulbaki'yi vahşice katlettiler

Çorum'daki hortum köyü yıkıp geçti! "Deprem oldu zannettim"

Ankara'da şiddetli rüzgar! Ağaçlar devrildi, araçlar zarar gördü