hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    31 Ocak İstanbul hava durumu: Meteoroloji'den 5 günlük tahmin verileri

    31 Ocak İstanbul hava durumu: Meteorolojiden 5 günlük tahmin verileri
    expand

    31 Ocak 2018 tarihinde İstanbul hava durumu nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahmin verilerini paylaştı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre sıcaklıklarda artış gözlemlenirken, nem oranı 5 günlük tahmin değerlerine göre sabit. Geçen hafta soğuk hava kütlesinden sonra İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusunun cevabı kurumun verdiği tahmin değerlerine göre belli değil. Kurum tarafından paylaşılan 5 günlük tahmin değerleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul hava durumu, 31 Ocak 2018 tarihinde nasıl olacak? Ocak ayında İstanbul'da kar yağışı yüksek kesimlerde kendini gösterirken, merkezi yerlerde yağış yağmamasından ötürü birçok kişi 'kar yağışı yağacak mı, kar yağışı ne zaman yağacak' sorularını sordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nin resmi verilerinde kar yağışına dair resmi tahmnler haftalık olarak yayınlandı. Şubat ayına dair veriler kurumun resmi sayfasında ilerleyen günlerde belli olacak. Yarın sıcaklık değerlerine bakıldığında hafif olarak düşüş yaşansa da beş günlük verilerde yükseliş gözlemlendi. İşte 31 Ocak 2018'e dair veriler...

    İSTANBUL HAVA DURUMU 30 OCAK İLA 2 ŞUBAT TARİHLERİ ARASI

    30 Ocak Salı: İstanbul’da Salı günü hava bulutlu ve güneşli. Gündüz en yüksek sıcaklık 11 derece, gece en düşük sıcaklık 5 derece olması bekleniliyor. Nem oranı yüzde 68 ila 93 arasında. Rüzgar saatte 18 km hızda esiyor.

    31 Ocak Çarşamba: Çarşamba günü hava çok bulutlu, yağış beklenmiyor. Gündüz sıcaklık 10 derece olurken, gece sıcaklık 4 derece olması tahmin ediliyor. Nem oranı yüzde 59 ila 93 arasında. Rüzgar, Salı gününe oranla hızını düşürüyor: Saatte 11 km hızda esiyor.

    1 Şubat Perşembe: Şubat’ın ilk günü gökyüzü güneşli, az bulutlu bir hava var. Sıcaklık gündüz 12 derece, gece 4 derece.  Nem oranı yüzde 69 ila 88 arasında. Rüzgar saatte 15 km hızda esmesi tahmin ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 Şubat Cuma: Cuma günü İstanbul’da gökyüzü bulutlu. Sıcaklık gündüz 14 derece, gece 9 derece olması tahmin ediliyor. Nem oranı yüzde 68 ila 81 arası. Cuma günü rüzgar hızını kuvvetli bir şekilde artırıyor: Saatte 31 km hızda esmesi bekleniliyor. Deniz ulaşımını kullanacak olanlar dikkat! İDO ve BUDO tarafından ulaşımda iptal seferleri meydana gelebilir.

    3 Şubat Cumartesi: Yağmur hafta sonu İstanbul’a geliyor. Gökyüzü kapalı ve bulutlu. Sıcaklık gündüz 14 derece gece 11 derece. Nem oranı yüzde 63 ila 90 arasında. Rüzgar hızını artırmaya devam ediyor: Saatte 33 km hızda esmesi tahmin ediliyor.

    31 Ocak İstanbul hava durumu: Meteorolojiden 5 günlük tahmin verileri

    MARMARA BÖLGESİ’NDE DENİZDE SON DURUM

    Marmara Bölgesi’nde denizde parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli; Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde batısı ile gece saatlerinde geneli kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

    ÜLKE GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

    ZİRAİ TAHMİN RAPORU

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce.

    Cuma günü kuzeybatısı, cumartesi günü bölge geneli yağmurlu, yer yer sisli geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında, yer yer üzerindehava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

    Bu ayda yapılabilecek tarımsal faaliyetler şunlardır:

    Hububatta tarla faresi ve zabrus mücadelesine devam edilir. Ambar zararlılarına karşı gerekirse ilaçlama yapılır. Baklagil ekilecek yerlerde toprak işlemesi yapılır. Bakla ekimi yapılır ve gübrelenir. Tütünlerin pastal ve denkleme işlerine başlanır. Denklenen tütünlerin bakımları yapılır. Ayçiçeğinde sap artıkları toplanır, yakılarak imha edilmelidir. Kanolada çıkışlar kontrol edilir.

    Çayır-mera ve yem bitkilerinde havaların yağışlı geçmesi nedeniyle meralara hayvan sokulmaz. Mekanik metotlarla meradaki çalı ve yabancı otlar temizlenir. Merada meydana gelen boşlulara uygun yem bitkileri tohumları serpilerek ekilir. Bozulmuş çitler tamir edilir. Tarla faresi ve köstebekle mücadele yapılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meyvecilikte fidan dikimi için çukurlar açılır, doğal gübre ve herek temin edilir. Fidan sökümü ve hendeklemesi yapılır. Havaların müsait olduğu günlerde meyve bahçelerinde kış budaması yapılır. Sonbaharda çiftlik gübresi ile gübrelenmeyen meyve bahçelerinde gübreleme işlerine devam edilir. Meyve ağaçlarında fosforlu gübre atılır. Kışı meyve ağaçları üzerinde geçiren kırmızı örümcek, San-Jose kabuklu biti, diğer bazı kabuklu bitlerin ve iç kurdu ergin larva, yumurta gibi formlarına karşı kış ilaçlaması yapılır. Şeftali bahçelerinde büyük ürün kaybına neden olan klok hastalığına karşı mücadele edilir. Dallarda görülen fındık gülleri (kozalak) kış aylarında toplanıp yakılır. Zeytincilikte fidan çukurları açılır. Zeytin ağaçları ahır gübresi ile gübrelenir. Yeni tesis edilecek araziler meyilli ise teras yapılır, eski tesislerde bozulmuş teraslar onarılır. Kar yağışı varsa, dalların kırılmasını önlemek kar silkimi yapılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağcılıkta yeni bağ tesis edilecek yerlerde krizma yapılır, çukurlar açılır. Amerikan asma anaçlıklarında budama ve çelik hazırlama işleri yapılır. Köklü asma fidanı sökümü tamamlanır. Havaların uygun olduğu günlerde açılan çukurlara dikim yapılır. Kış budamalarına devam edilir. Sonbaharda çiftlik gübresi verilmeyen bağlara çiftlik gübresi verilir. Bağlarda önemli zararlar yapan bağ antraknozuna karşı tercihen bağlar budandıktan sonra mücadele edilir.

    Sebzecilikte hasadı tamamlanan yazlık sebze yerleri temizlenir, yeni ekilecek sebzeler için toprak hazırlığı yapılır. Bahçenin kuytu bir yerine yeşil salata, kırmızı turp tohumları ekilir. Enginarların soğuktan korunmaları için çapa ile boğaz doldurma yapılır. Soğuktan zarar görmüş fidelerin yerine yenileri dikilir. Biber, patlıcan ekimi için sıcak yastık hazırlanır. Seralarda daha önce ekim ve dikimi yapılan sebzelerin sulama, gübreleme gibi bakım işleri yapılır. Seralarda sıcaklık kontrolüne dikkat edilir. Kışlık sebzelerden lahana, karnabahar, pırasa, ıspanak, marul, havuç, turp ve kerevizin hasadına devam edilir. Çökerten hastalığına karşı tohum ve fidelikler ilaçlanır.

    Süs bitkilerinde güllerde kış budamasına devam edilir. Çit bitkilerinde budama yapılır. Ağaççıklarda budama, çelik alma ve katlama işlerine devam edilir. Çeşitli ağaç, ağaççık ve çalıların dikimi yapılır. Çim alanlarında doğal gübreleme yapılır. Salon çiçeklerinin bakımına devam edilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow