hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri bayram namazı kaçta? Diyanet Kayseri bayram namazı saati 2019

    Kayseri bayram namazı kaçta Diyanet Kayseri bayram namazı saati 2019
    expand

    Kayseri bayram namazı saatleri, günün ilk ışıklarıyla birlikte omuz omuza saf tutup, bayram namazına niyet edecek vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı coşkusu bayram namazı ile birlikte başlayacak. Peki, Kayseri bayram namazı saat kaçta başlıyor? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılan Adaba bayram namazı saati

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan Bayramı coşkusu yurdun hemen her köşesinde hissedilmeye başlandı. Günün ilk ışıklarıyla beraber vatandaşlar, cami ve mescitlerde omuz omuza saf tutup 2019 yılı bayram namazına niyet edecekler. Namaz öncesi cami ve mescitlerde tüm hazırlıklar yapıldı. Gözler Kayseri bayram namazı saatine çevrildi. Peki, Kayseri bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılan Kayseri 2019 bayram namazı saatleri…

    Kayseri Ramazan Bayram Namazı saati: 05.53

    KAYSERİ BAYRAM NAMAZI KAÇTA?

    Kayseri Ramazan Bayram Namazı saati 2019 Diyanet Namaz Vakitleri takviminde yer aldı. Bilindiği üzere Bayram Namazı cemaatle cami ve mescitlerde toplu halde eda ediliyor. Bu nedenle namazın eda edileceği ilde kerahat vaktinin bitiş saatine müteakip olarak Bayram Namazına niyet ediliyor. Bu kural tüm illerde olduğu gibi Kayseri için de geçleri. Kayseri Bayram Namazı saatinin gelmesiyle birlikte toplu halde saf tutulup niyet edilecek.

    BAYRAM NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

    Diyanet Vakfı'nda yer alan bilgilere göre; Cuma namazı kılması farz olan kişilerin bayram namazı kılmaları Hanbelîler’e göre farz-ı kifâye, Hanefîler’e göre vâcip, Mâlikîler’e göre de sünnet-i müekkededir. Şâfiîler’e göre ise üzerine beş vakit namaz farz olan her kadın ve erkeğin bayram namazı kılması sünnettir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hanefî, Mâlikî ve Hanbelî mezheplerine göre bayram namazının cemaatle kılınması şart, Şâfiîler’e göre ise sünnettir. Bu görüş ayrılığı Kevser sûresinin ikinci âyetinin delâleti ve konuyla ilgili hadislerin farklı yorumlanmasından kaynaklanmaktadır.

    Ezan okunmadan ve kamet getirilmeden kılınan bayram namazı cuma namazı gibi iki rek‘attır. Fakat diğer namazlardan daha fazla tekbirleri vardır. Bu tekbirlerin yeri ve sayısı mezheplere göre değişmektedir.

    Hanefîler’e göre ilk rek‘atta “Sübhâneke”den sonra, ikinci rek‘atta ise rükûa varmadan önce üçer defa namaza başlarken olduğu gibi eller kaldırılarak tekbir alınır. Bunlara zevâid tekbirleri denir ve vâciptir. Şâfiîler’de birinci rek‘atta “iftitah” duasından sonra yedi ve ikinci rek‘ata kalkınca beş defa, Mâlikîler’de iftitah tekbirinden sonra altı, ikinci rek‘ata kalkınca beş defa tekbir alınması sünnettir. Hanbelîler iftitah duasından sonra altı ve ikinci rek‘ata kalkınca da beş defa tekbir alırlar. Namaz bitince hatip hutbe okur. Bayram hutbesi sünnettir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow