Koronavirüsten ölen babası için mevlit yemeği verdi

Alanya'da esnaf olan M.K. geçen hafta, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren babası için yemekli mevlit düzenledi. Alanya Kaymakamlığı, mevlide katılanların tespiti için çalışma başlattı.
Alanya'da esnaf olan M.K. geçen hafta, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden babası R.K. için iş yerinin önünde mevlit okutup, yemek verdi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen düzenlenen mevlide onlarca kişi katıldı. Görüntüleri sosyal medyada yayınlanan mevlitte kalabalığın maske ve mesafe kurallarına uymadıkları da görüldü.
Alanya Kaymakamlığı mevlide katılanları tespit edip, koronavirüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza uygulamak üzere inceleme başlattı.
Vatandaşlar duruma tepki gösterdi
Alanyalılar da yaşanılana tepki gösterdi. Haşim Bahadır, "Sağlığımıza, çevremize dikkat etmemiz lazım. Bu süreci birbirimizi kontrol ederek, mesafe koyarak, maskemizi kullanarak atlatmamız gerek. Tamam mevlidini okut, ben de zamanında anneme babama okuttum ama şu ortamda okutulmaz. Kaymakam beyi tebrik ediyorum araştırma yaptığı için, herkese örnek olsun" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


APP PLAKA NEDİR? APP Plaka Cezası 2026: APP Plaka Değiştirme Nasıl Yapılır? APP Plaka Nasıl Olur? APP Plaka ile Normal Plaka Farkı Ne?

7 MART BÜYÜKELÇİ ATAMALARI RESMİ GAZETE! Hangi ülkeye yeni büyükelçi atamaları yapıldı?

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: Dondurucu soğuk, kar, sağanak...

ÇAT KAPI FACİA: 5 metre aşağı düştü

APP plaka kuyruğu: 140 bin TL ceza yememek için plaka basım atölyelerine akın ettiler