Düşen uçakta 20 askerimiz şehit oldu! Tüm soru işaretlerini karakutu aydınlatacak: 27. dakikanın sırrı

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C130 askeri kargo uçağı Azerbaycan'ın Gence Havaalanı'ndan havalandıktan sonra Türkiye'ye dönüş yolunda Gürcistan sınırları içerisinde düştü. Milli Savunma Bakanlığı bu sabah acı haberi duyurdu ve uçaktaki 20 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Şehitlerin isimleri açıklanırken düşen kargo uçağının enkazında incelemeler başladı. Öte yandan uçağın karakutusu Türkiye'ye getirildiği öğrenildi. Öte yandan düşen uçakta son şehidin de naaşına ulaşıldı.
Askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan 20 askerimizin naaşını taşıyan A400M uçağı, Mürted Hava Meydan Komutanlığı'na indi.
Gürcistan'da düşen askeri kargo uçağında şehit olan son askerin de naaşına ulaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şehit 20 askerin naaşlarını getiren uçağın Tiflis'ten kalktığı bildirildi.
Türkiye, Gürcistan'da düşen askeri uçakta şehit olan 20 askerin yasını tutuyor. Uçağın kara kutusu bulundu ve Türkiye'ye getirildi. Bölgede çalışmalar sürerken, şehit olan son askerin de naaşına ulaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı, "Şehitlerimizin aziz naaşlarını getiren uçağımız Tiflis'ten kalkmıştır" açıklamasında bulundu.
Gürcistan'ın Kakheti bölgesine bağlı Siğnaği'de 11 Kasım'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan 20 Mehmetçiğin naaşları Türkiye’ye getiriliyor.
Mehmetçiklerin naaşlarını taşıyan "Koca Yusuf" A400M uçağı, başkent Tiflis'teki Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanı'ndan Ankara'ya hareket etti.
Şehitlerin naaşları Türkiye’ye getirilmesinin ardından düzenlenecek olan törenin ardından defin yerlerine uğurlanacak.
CNN TÜRK Özel Haberler Müdürü Fulya Öztürk, Gürcistan'dan bildirdi:
Şehitlerimizin naaşı Tiflis Havalimanı'na getirildi. Şu dakikalarda da uçağa taşınmalar başladı. Uçak burada bekliyor. Önümüzdeki dakikalar uçağın kalkması ve Ankara'ya inmesi bekleniyor. Mürted Havalimanı'na inince adli tıp süreci başlayacak. Yarın da tören düzenlenecek. Törenden sonra da şehitlerimiz memleketlerine uğurlanacak. Bu uçak Türk heyetini taşıyan uçak. Türkiye'den gelen askeri yetkililer bu uçakla gelmişti. Birkaç gündür bekliyordu. Şu an hazırlıklar yapılıyor. Az önce hastaneden alındı. İşlemler tamamlanınca şehitlerimizin naaşı konvoy olarak yola çıktı.

20 şehidin naaşı bulundu, düşen uçakta arama çalışması tamamlandı.
Olay yerinden kareler...



MSB: Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağımızın enkazında yapılan arama çalışmaları sonucunda 20'nci şehidimizin aziz naaşına ulaşılmıştır.


Türkiye, Azerbaycan dönüşü Gürcistan sınırında düşen C-130 nakliye uçağındaki şehitlerine ağlıyor. Havalandıktan 27 dakika sonra radardan kaybolan uçağa ne olduğunu dün bulunan karakutu çözecek.

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge Programı'nda Fulya Öztürk, Gürcistan'da düşen askeri uçağın karakutusunun Türkiye'ye getirildiğini açıkladı. Fulya Öztürk şöyle dedi: “Çalışmalar hızlı ilerliyor. Kara kutudan elde edilecek veri, bilgiler açılacak, dinleme yapılacak, deşifresi yapılacak. Ve aslında neler yaşandığını uçağın içinde çok daha iyi anlayacağız. Dolayısıyla karakutunun Türkiye'ye gönderildiğini, Türkiye'de olduğun an itibariyle söyleyelim. Bu bilgi önemliydi. Süreç hem soruşturma... Çalışmalar hızla ilerliyor. Havadan ve karadan çalışmalar devam ederken karakutu teslim edilmişti. Gürcistan'daki Türkiye heyetine, Türk askeri yetkililere. Askeri yetkililerimiz de Türkiye'ye kara kutuyu ulaştırdılar. Şu an Türkiye'de.”
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) ait askeri kargo uçağı ile ilgili çalışmalara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.
İletişim Başkanı Duran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;
"Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen uçağımız ile ilgili arama kurtarma ve kaza kırım ekipleri çalışmalarına devam etmektedir.
Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir.
Enkaz arama kurtarma çalışmalarında ilk andan itibaren tüm imkânlarını seferber ederek hızlı reaksiyon gösteren ve bizlere destek sağlayan Gürcistan makamlarına teşekkür ediyoruz.
Konu ile ilgili gelişmeler paylaşılmaya devam edilecektir."
Canlı Anlatım Özeti
20 ŞEHİDİN NAAŞI ANKARA'DA
MSB: Şehitlerimizin aziz naaşlarını getiren uçağımız Tiflis'ten kalkmıştır
ŞEHİTLERİMİZİN NAAŞLARI UÇAĞA TAŞINIYOR
MSB'DEN DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA
CNN TÜRK ASKERİ UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ ALANDA
Son şehidin naaşına ulaşıldı
KARAKUTU NEDİR?
27’NCİ DAKİKANIN SIRRI KARAKUTUDA
UÇAĞIN KARAKUTUSU TÜRKİYE'DE
İLETİŞİM BAŞKANI DURAN: ŞEHİTLERİN NAAŞI ÜLKEYE GETİRİLECEK
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


YURT DIŞI TELEFONLAR NE ZAMAN AÇILACAK? IMEI Kaydı Olmayan Yurt Dışı Telefonlar Ne Zaman Kullanıma Açılır? IMEI Kayıt Sıfırlama Tarihi Ne Zaman? BTK’dan Son Dakika Açıklaması

SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERLERİ 4 OCAK 2026 | İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? Meteoroloji uyardı! Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Gümüşhane...

ASKİ ANKARA SU KESİNTİSİ 4 OCAK 2026: Ankara su kesintisi ne zaman bitecek? Ankara'da sular ne zaman gelecek?

5 OCAK OKULLAR TATİL Mİ? Yarın Okul Var Mı? 5 Ocak 2026 Pazartesi Okullar Tatil Mi? Valilikten Açıklama Geldi Mi?

TİGEM İŞÇİ ALIMI 2025-2026: TİGEM 254 Personel Alımı İŞKUR Başvuru Tarihleri ve Şartlar Neler? Başvurular Başlıyor!
