Manavgat Belediyesi'nde rüşvete suçüstü! Baklava kutusundan avrolar çıktı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yaklaşık 800 milyon lira haksız menfaat sağlandığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter'in, C.C. isimli bir kişiden rüşvet aldığını gösterdiği iddia edilen görüntüler de ortaya çıktı.
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, belediye başkanlığının otel tadilatı, inşaat ruhsatı ve iskan başvurularında rüşvet aldığı iddiaları üzerine yoğunlaşıyor. Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve diğer belediye yetkililerine yönelik operasyonun, 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından gerçekleştiği öğrenildi.
RÜŞVET VE SAHTE FATURALARLA HAKSIZ MENFAAT SAĞLANMIŞ
Yapılan soruşturmada, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın yeğeni aracılığıyla rüşvet istendiği, rüşvet ödenmeden inşaat ruhsatlarının verilmediği iddia ediliyor. Ayrıca, belediyeye bağlı iştirakler ve spor kulübü üzerinden kurulan paravan şirketler aracılığıyla sahte faturalarla haksız menfaat sağlandığı belirtiliyor. Şüphelilerin bu yöntemle yaklaşık 800 milyon lira kazanç elde ettikleri öne sürülüyor.

BAKLAVA KUTUSUNDA AVROLAR BULUNDU
Operasyon kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı M.E.T'nin rüşvet alırken görüntülendiği iddiaları da dikkat çekiyor. Bir şahıs, ruhsat almak için M.E.T'ye rüşvet verirken, polis tarafından yapılan baskında baklava kutusunda avrolar bulundu. M.E.T'nin, "Arkadaşım yurt dışından geldi, içki ve çikolata getirdi." açıklaması yaptığı ancak kutudan çıkan paralarla ilgili şaşkınlık yaratan açıklamalar yaptığı öğrenildi.
POLİS BELEDİYEDE ARAMA YAPIYOR
Belediyeye düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve başkan yardımcıları dahil 34 kişi gözaltına alındı. Polis, belediyedeki aramalara devam ederken, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması derinleştirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


MAGNUM ÇEKİLİŞ SONUÇLARI 2026: Magnum 1. Dönem Çekiliş Sonuçları ve Asil-Yedek Kazanan Listesi

Suudi Arabistan'da mahsur kalmıştı:40 yıl sonra beklenen gün

LGS TABAN PUANLARI - KONTENJANLARI 2026 | İstanbul, Ankara, İzmir lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri

11 TEMMUZ RESMİ GAZETE ATAMALARI | Bugün Resmi Gazete atamaları ve kararları neler?

İDDİANAME KABUL EDİLDİ! Mehmet Akif Ersoy'a 266 yıldan fazla hapis talebi
