hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevlid Kandili ne zaman?  2019 Rebiulevvel Ayı Mevlid Kandili tarihi

    Mevlid Kandili ne zaman  2019 Rebiulevvel Ayı Mevlid Kandili tarihi
    expand

    Mevlid Kandili öncesi geri sayım başladı. Türkiye başta olmak üzere İslam dünyasının genelinde araştırılıyor. Bilindiği üzere Mevlid Kandili Rebiulevel Ayı’nın 12. Gecesinde idrak ediliyor. Peki, 2019 Mevlid Kandili ne zaman? İşte, merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mevlid Kandili, Hicri Takvim’in üçüncü ayı olan Rebiulevvel Ayı’nın gelmesiyle birlikte heyecanla bekleniyor. Bilindiği üzere Mevlid Kandili Rebiulevel Ayı’nın 12. gecesinde idrak ediliyor. Peki, bu yıl yani 2019 yılında Mevlid Kandili ne zaman? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen 2019 Mevlid Kandili tarihi…

    2019 MEVLİD KANDİLİ HANGİ GÜN?

    Hicri takvime göre 1441. yılda olduğumuz 2019 yılında Mevlid Kandili 8 Kasım 2019 Cuma günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı dini günler takviminde yer alan bilgilere göre Rebiülevvel ayı ise 27 Kasım’da sona erecek ve 28 Kasım’da R.Ahir ayı başlayacak.

    DİYANET’TEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

    Geçtiğimiz yıllarda Diyanet’ten yapılan Mevlid Kandili paylaşımı ise şöyleydi; O, Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberidir. Ahlaki değerleri ve erdemleri kaybeden insanlık, onun gelişiyle tekrar hak, hukuk, merhamet, güzel ahlak gibi değerlerle buluşmuştur.

    Cehaletin, zulmün hâkim olduğu, merhametin, erdemin, hikmetin kaybolduğu, güçlünün zayıfı ezdiği bir çağ, onun gelişiyle, ilmin, adaletin, şefkatin aydınlığında, asr-ı saadete dönüşmüştür. Cahiliye girdabında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar; onun peşinden giderek, kardeşliğin, ahde vefanın, güzel ahlakın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuşlardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Onun gelişiyle, bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve dönüşümü yaşanmıştır.

     Rabbimiz onu bizlere, “şahit, müjdeleyici, uyarıcı” ve “dosdoğru yol üzere gönderilmiş bir elçi” olarak tanıtmaktadır.  Kur’an-ı Kerim’e göre, Peygamber Efendimizi sevmek Allah’a itaatin ölçüsüdür ve o, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmaya iman edenler ve Allah’ı çokça zikredenler için en güzel örnektir.

    Bilinmelidir ki, Hz. Peygamber’in sünneti, Kur’an’ın hayata dönüşmüş şeklidir. Kur’an’dan sonra İslam’ın ikinci temel kaynağıdır. Dolayısıyla onu göz ardı ederek İslam’ın anlaşılması ve yaşanması mümkün değildir.

    Mevlid-i Nebiyi anmak, aynı zamanda, savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet, merhamet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır.

    Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımak; güzel ahlakı, kardeşliği, ahde vefayı, merhameti, dostluğu, cesareti, adaleti, erdemli davranışı, başkasının iyiliği için çalışmayı, Allah’a kulluğu, gerçek manada özgürlüğü anlamak demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün yeryüzü onun getirdiği değerlerle buluşursa insanlık huzuru yaşayacaktır. Dünyayı, İslam’ın şefkat, merhamet, hakkaniyet, güzel ahlak ve bir arada yaşama ilkeleriyle tanıştırmak ise son Peygambere ümmet olmanın onurunu yaşayan müminlerin iman ve kulluk sorumluluğudur.

    Bu itibarla Mevlid-i Nebi, aynı zamanda Müslümanlar için bir tefekkür ve muhasebe iklimidir. Sözler, fiiller, idealler ve sorumluluklar dairesinde bütün bir hayatın, rahmet Peygamberinin hayatı ve sünneti ekseninde muhasebeye tâbî tutulmasıdır.

    Gönüllerdeki peygamber aşkını, hayata Peygamber ahlakı, kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak taşımaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow