hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Piyango 29 Eylül çekilişi: Milli Piyango sonuç sayfası

    Milli Piyango 29 Eylül çekilişi: Milli Piyango sonuç sayfası
    expand

    Milli Piyango 29 Eylül Avrupa Konseyi çekilişi için bilet alanlar sonuçları araştırıyor. Öte yandan şans oyunu tutkunları her ayın 29’unda olduğu gibi 29 Eylül çekilişiyle ilgili detayları da merak ediyor. Bilindiği üzere çekiliş sonuçları MPİ’nin sonuç sayfası üzerinden yayınlanıyor. İşte, Milli Piyango 29 Eylül sonuçları sorgulama sayfası…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Piyango 29 Eylül çekilişi Avrupa Konseyi’nin 70’inci yılına özel olarak yapılıyor. Bu nedenle çekilişin adı da Avrupa Konseyi olarak belirlendi.

    Her ayın 9, 19 ve 29’unda Milli Piyango çekilişi yapılıyor. Hemen her çekilişte olduğu gibi bu çekilişte de şans oyunu tutkunları çekiliş sonuçlarını araştırıyor.

    Öte yandan bilet sahipleri ise talih kuşunun hangi bilete konacağı merak ediliyor. Bilindiği üzere sonuçlar, Milli Piyango İdaresi MPİ’nin resmi internet sitesi sonuç sayfası üzerinden yayınlanıyor.

    Milli Piyango çekilişi saat 19.00 – 19.30 arasında tamamlanıp sonuçlar MPİ’nin internet sitesinden yayınlanıyor. İşte sonuç sorgulama sayfası…

    MİLLİ PİYANGO SONUÇ SAYFASI

    Avrupa çapında insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmak amacıyla 1949'da kurulmuş hükûmetlerarası bir kuruluştur. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi'ne bağlıdır. Avrupa Konseyi'ne Beyaz Rusya, Kazakistan ve Vatikan hariç tüm Avrupa ülkeleri üyedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5 Mayıs 1949’da 10 ülke - Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Fransa, Hollanda, İrlanda, İsveç, İtalya, Lüksemburg, ve Norveç - merkezi Strazburg olmak üzere Avrupa Konseyi’ni kuran antlaşmayı imzalamıştır. Şu an Avrupa Konseyi'nde 47 üye ülke bulunmaktadır. Türkiye, anlaşmayı 1949 yılında imzalamıştır. Konsey'in çalışma alanları insan hakları, medya, hukukî iş birliği, sosyal dayanışma, sağlık, eğitim, kültür, spor, gençlik, yerel demokrasiler, sınırötesi iş birliği çevre ve bölgesel plânlamadır. Türkiye, Yunanistan ile birlikte Avrupa Konseyi kurulduktan sonra konseye ilk giren üyeler oldukları için "kurucu üye" statüsündedirler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow