hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Nijerya’ya meteor düştü" iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu

    Nijerya’ya meteor düştü iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu
    expand

    "Nijerya'ya meteor düştü" iddiası salgın hastalıklar, çekirge istilası ve deprem ile mücadele edilen günlerde sosyal medyayı ikiye böldü. Oldukça geniş bir çukurun açıldığı bölgede meteor iddiaları sonrası yerel kaynaklardan açıklama geldi. Peki, gerçekten Nijerya’ya meteor mu düştü? İşte sosyal medyanın tartıştığı konuyla ilgili bazı detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nijerya’ya meteor düştüğü iddiaları üzerine gözler NASA’dan gelecek açıklamalara çevrildi. Konuyla ilgili kurumdan resmi bir açıklama gelmezken sosyal medyada gece boyu meteor iddiaları gündemden düşmedi.

    NİJERYA’YA METEOR MU DÜŞTÜ?

    Salgın hastalıklar, deprem, çekirge istilası ve diğer olaylar dünya gündeminde yerini almaya devam ederken gece saatlerinde Nijerya’dan gelen haber sosyal medyayı ikiye böldü. Onlarca insanın dev bir çukurun etrafında toplandığı görüntü sonrası “Nijerya’ya meteor düştü” iddiaları gündeme atıldı. Yine Nijerya resmi kaynaklarından yapılan bilgilendirmede iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

    Bazı sosyal medya kullanıcıları bu iddiayı desteklerken diğer kullanıcılar ise meteorun etkisinin daha fazla olacağını ve bölgede göktaşı ve benzeri maddelerin de olması gerektiğini belirtti. Öte yandan NASA’dan da konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmemesi meteor iddiaları biraz daha çürüttü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyada yer alan bir başka iddia ise oluşan dev çukurun maden ocağındaki göçük nedeniyle oluştuğu yönünde oldu. Peki, meteor nedir?

    METEOR NEDİR, NEDEN YANAR?

    Gök taşı ya da meteorit, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Meteorit düşen nesnenin katı bir kalıntısıdır.  Bu nesne kuyruklu yıldız, asteroit veya meteordur. Bütün bunlar dış uzaydan herhangi bir gezegene veya dünyanın atmosferine girer ve genellikle de yeryüzüne ulaşamadan eriyerek atmosfere karışırlar.

    Objeler dünyanın atmosferine girdiği andan itibaren sürtünme, basınç ve diğer kimyasal etkileşimlerin de sonucu olarak ısınmaya ve sonrasında bu ısıyı yaymaya başlar. Böylece meteora dönüşmüş olur ve "ateş topu" oluşturur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow