"Osmanlı Padişahlarını Koruma Kanunu" talebi

Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisine yönelik eleştirilerinin ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'ın yasa teklifi hazırlamasına şimdi de Meclis Dilekçe Komisyonu'na yapılan bir başvuru eklendi. Başvuruyla "Osmanlı Padişahlarına Koruma Kanunu" çıkarılması talep edildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
10 kişinin imzasını taşıyan dilekçe önümüzdeki günlerde komisyonda incelenecek işleme alınıp alınmayacağına karar verilecek.
Dilekçede, 1951 tarihinde çıkan Atatürk'ü Koruma Kanunu'nun benzerinin Osmanlı padişahları için de çıkarılması istendi.
Dilekçe Komisyonu'na başvuru, yasa teklifi ile de sınırlı değil.
Daha önce Konya'da, dizi hakkında suç duyurusunda bulunan Ömer Faruk Bildirici de TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu; ihtiyati tedbir kararı verilmesini de istedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Dağda mahsur kalan 2 mühendise ulaşmak için çalışma başlatıldı

CHP Nazilli'de koltuk kavgası! Kapı kilitledi, yeni başkan dışarıda kaldı

Erten ailesinin öldüğü kazada kahreden detay! Küçük kızın son sözü kahretti

ÖGG SONUÇ SORGULAMA TEMMUZ 2026: ÖGG Sonuçları Açıklandı Mı? ÖGG Sonuçları Ne Zaman Erişime Açılacak?

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Öğrenciler ve Veliler Geri Sayıma Geçti: LGS Yerleştirme Sonuçları Hangi Tarihte Açıklanacak? Gözler MEB LGS Takviminde