hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahil Güvenlik mülteci botunu durduramadı

    Sahil Güvenlik mülteci botunu durduramadı
    expand
    KAYNAK DHA

    İzmir'in Dikili İlçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri bir mülteci botu tespit etti.  Bottakiler "dur" ikazına uymadı. Sahil Güvenlik bunun üzerine önce pervaneyi durdurmak için halat attı daha sonra sopayla motorun yakıt hortumunu kopartmaya çalıştı. Ancak bu girişimler başarılı olmayınca mülteciler yoluna devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12 Mart Cumartesi günü saat 05.10 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Bademli açıklarında bir mülteci botu bulunduğu bildirilen Sahil Güvenlik ekipleri, harekete geçti. Türk Sahil Güvenlik botu, saat 06.05'te Bademli Killik Burnu'na 3.8 mil uzaklıkta mülteci botunu tespit etti. Mültecilere botu durdurmaları konusunda ikazda bulunuldu. Ancak bottakiler durmamakta ısrar edip, Yunanistan'ın Midilli Adası'na doğru ilerleyişlerini sürdürdü. Bunun üzerine görevliler, göçmen botunun pervanesini durdurmak maksadıyla halat attı. Ancak bu girişimden bir sonuç alınamadı. Bunun ardından, Sahil Güvenlik botundan göçmen botuna uzatılan tahta sopalarla, motorunun yakıt hortumunun kopartılmasına veya motorun durdurulmasına çalışıldı. Ancak bu çabalar da bir sonuç vermedi. Görevliler mültecilerin canlarını tehlikeye atmamak için bota çarpma yöntemine ise başvurmadı. Bottaki mülteciler tüm ikazlara rağmen, durmayıp ilerleyerek, Midilli'ye ulaştı.

    Mülteciler görüntü çekti

    Midilli Adası'na ulaşmayı başaran mülteciler, Türk sahil güvenlik görevlilerinin botlarını durdurma girişimlerini kaydettikleri video görüntüsünü İngiliz BBC kanalına verdi. BBC tarafından verilen haberde Türk sahil güvenlik görevlilerinin mülteci botuna sopayla vurduğuna da yer verildi.

    Görüntüler yayınlandı

    Bu gelişmelerin ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinde göçmen botunun durdurulma çalışmalarının yer aldığı, Sahil Güvenlik görevlileri tarafından çekilen görüntüler yayınlandı. Mültecilerin hayatını riske etmemek için diğer bir engelleme yöntemi olan çatma/çarpma yöntemine başvurulmadığı kaydedildi. Yapılan tüm işlemler süresince göçmenlere herhangi bir zarar verilmemesine azami özen gösterildiği vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow