SON DAKİKA! Adalet Bakanlığı harekete geçti: Rojin Kabaiş dosyası için özel ekip!
Son dakika haberine göre; Van Gölü kıyısında cesedi bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin harekete geçen Adalet Bakanlığı'nca baz istasyonu analizi yapmak üzere özel bir ekip görevlendirildi.
Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, baz istasyonu analizi yapmak üzere özel bir ekip görevlendirildiği ve bu heyetin çalışmalarını yürütmek üzere önümüzdeki hafta Van'a geleceğini söyledi.
BAKAN GÜRLEK KABAİŞ AİLESİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Ankara'da aile bir araya gelen Bakan Akın Gürlek, Rojin Kabaiş'in ölümünün çözülmesi için Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının devreye girdiğini belirtmişti.
Daire Başkanlığındaki çalışanların hepsinin tecrübeli ve ceza hukukunda uzman olduklarını vurgulayan Gürlek, "Dosyalara ayrı bir gözle bakıyoruz, özellikle savcımızla, aileler ve avukatla irtibatta kalıyoruz. Yeni bir delil varsa özel bir ekip kurulması gerekiyorsa, burası için de daraltılmış baz için bakalım. Bizim soruşturma yetkimiz yok ama teknik olarak orada soruşturma yapan makamı destekliyoruz. Devletin bu olayla ilgilendiğini, sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ailelerimize hissettiriyoruz." açıklamasını yaptı.
"ROJİN'İN TELEFONU İNCELENECEK"
Soruşturmayla ilgili ailenin ve avukatların görüşlerini dinleyen Bakan Gürlek, olayın çözülmesi için devlet olarak her türlü imkanla çalışıldığını kaydetti.
Gürlek, ailenin ve avukatların dile getirdiği daraltılmış baz çalışmasına teknik imkan ölçüsünde bakılacağını ifade etti.
İspanya'ya gönderilen Rojin Kabaiş'in telefonunun Çin'e de gönderileceğini dile getiren Gürlek, ailenin ve avukatların taleplerini dinledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Yürekleri ısıtan görüntü! Vali Polat'tan anlamlı hediye

'Ejderha sıcakları' kapıda! Nefes almak bile zorlaşacak

Kars’ı sağanak ve fırtına vurdu! Yollar göle döndü, ağaç devrildi

MSB'den NATO Zirvesi öncesi TSK paylaşımı

ANKARA NATO ZİRVESİ KAPALI YOLLAR: Ankara NATO Zirvesi Hangi Yollar Kapalı? NATO Zirvesi Ne Zaman? İşte Alınan Tedbirler
