SON DAKİKA... Bayrampaşa Belediyesi Başkanvekilliği seçimi iptal edildi
SON DAKİKA HABERLERİ... CHP'li Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun tutuklanmasının ardından yapılan seçimde kura ile CHP'li İbrahim Kahraman'ın seçilmesine AK Parti tarafından yapılan itiraz üzerine idare mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verildi.
SON DAKİKA HABERLERİ... CHP'li Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun tutuklanmasının ardından yapılan seçimde kura ile CHP'li İbrahim Kahraman'ın seçilmesine AK Parti tarafından yapılan itiraz üzerine idare mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verildi.
NE OLMUŞTU?
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 13 Eylül’de gözaltına alındı. Hakkında 'İrtikap', 'Rüşvet', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'İhaleye fesat karıştırmak' suçlarından soruşturma açıldı. Adliyeye sevk edilen Mutlu çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hasan Mutlu'nun İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından, Bayrampaşa Belediye Meclisi saat 10.00’da Başkanvekili seçimi gündemiyle olağanüstü toplandı. Seçimde, CHP Grubu İbrahim Kahraman Cumhur İttifakı ise İbrahim Akın’ı aday gösterdi. Belediye Meclisi'nde CHP’nin 18, Cumhur İttifakı’nın 15 (AK Parti 12, MHP 3), bağımsızların ise 4 üyesi bulunuyor.
İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ TURDA SONUÇ ÇIKMADI
5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre seçim ilk iki turda 3/2 çoğunlukla yapılırken, üçüncü turda en fazla oyu alan aday Başkanvekili seçilebiliyor. İlk turda 37 üye oy kullandı. CHP’nin adayı İbrahim Kahraman 18, Cumhur İttifakı adayı İbrahim Akın 19 oy aldı. Adaylar istenen oya ulaşamadığı için ikinci tura geçildi. İkinci turda her iki aday da 18 oy aldı. Bir oy mühürün farklı bir yere basılması nedeniyle geçersiz sayıldı. Üçüncü tur öncesi geçersiz oy sebebiyle mühürlenecek kağıt ve zarf sayımı yapıldı. Üçüncü turda da her iki aday 18 oy aldı; 1 oy geçersiz sayıldı.Seçimi AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik takip ederken, vatandaşlar seçimi belediye binası dışında izledi.
CHP'Lİ KAHRAMAN KAZANDI
Oyların eşit çıkması sonucu başkanvekilliği seçimi için kuraya gidildi. Bayrampaşa Belediye Başkanvekili seçimini kura çekimi sonucu CHP adayı İbrahim Kahraman kazandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


10 KASIM ANKARA SU KESİNTİ LİSTESİ: ASKİ Ankara Su Kesintisi Ne Zaman Bitecek, Sular Ne Zaman Gelecek?

TOKİ 500 BİN KONUT GENÇ KATEGORİ BAŞVURU ŞARTLARI: Anne Babasının Adına Tapu Olanlar Başvurabilir Mi? İşte TOKİ 30 Yaş Altı Genç Kategori Başvuru Detayları...

TOKİ BAŞVURU EKRANI 10 KASIM 2025 E-DEVLET | 1+1, 2+1 TOKİ başvuru ödemesi nasıl yapılır, başvuru şartları neler? TC kimlik numarası TOKİ başvuru sıralaması!

11. YARGI PAKETİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ 10 KASIM 2025 | 11. yargı paketi ne zaman çıkacak, infaz düzenlemesi var mı, TBMM'ye sunuldu mu?

İzmir'de elektrikler ne zaman gelecek? Çeşme, Foça, Aliağa, Bornova, Bayraklı... GEDİZ 10 KASIM 2025 İZMİR ELEKTRİK KESİNTİSİ SORGULAMA EKRANI!
