hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binali Yıldırım'dan canlı yayında önemli açıklamalar

    Binali Yıldırımdan canlı yayında önemli açıklamalar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

    İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

    "Şehrin gelişimini sağlarsanız istihdam oluşur."

    "Hizmet sektörü birkaç alanda gelişmeye müsait."

    "Şehrin belediye başkanı yatırım ajansı gibi çalışmalı."

    "(HDP'lilerin söylemleri) Bu Kürtlere yapılabilecek en büyük hakarettir. HDP ile HDP'yi yönetenlerle Kürtleri karıştırmayalım. HDP bir parti ama terör örgütünün yönetimi altında bir parti."

    "Biz Yüksekova'ya havalimanı yaptık, 99 kere şantiye basıldı, makinalar yakıldı. Çalışanlar dağa kaçırıldı. 3.5 sene gecikti, kim kaybetti?"

    "2003'ten 2017 sonuna kadar bölgeye pozitif ayrımcılık yaptık. 4.5 kat daha fazla yatırım yaptık. Bugün altyapı bakımından o bölgeyle burası arasında hiçbir fark yok. 6-7 Ekim'de yaktı yıktılar 1 senede tekrar yaptık."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Biz Kürt olarak da doğabilirdik, başka bir etnik grupta da doğabilirdik. Etnik kimliğinden kimse utanmasın, bunlar bizim onurumuzdur. Şerefle de söylememiz lazım."

    "İstanbul'da yaşayan Kürt kardeşlerimin adayıyım, bana da destek vereceklerine inanıyorum."

    "15 milyonun geleceği için çalışacağımı söylüyorum. Başka adaylar da söyleyebilir ama bir arka planı var bunun. Dönüp 16 yıllık geçmişe baktığımız zaman nereden nereye Cumhurbaşkanımızın desteğiyle ülkeyi nereden nereye getirdiğimiz belli."

    "Biz bu kadar yıllık duruşumuzu değiştirecek halimiz yok, kimse de böyle bir şeyi bizden beklemesin."

    "Başbakanlık gibi önemli bir görev."

    "İstanbul 140 ülkeden daha büyük. Kaldı ki bu işin gerçekleri, benim de İstanbul ile ayrı bir bağım var. 12 yaşımda geldim bu şehre, lise üniversite, meslek sahibi oldum, ev bark sahibi oldum, torunlarım oldu. İstanbul beni milletvekili yaptı, bakan yaptı, başbakan yaptı, Meclis başkanı yaptı."

    "Siyasette başarının ölçüsü gayrimemnunların oranını azaltmaktan geçiyor, ben de bunun için çalıştım, çalışmakta da devam ediyorum."

    "(Sandığa gidin çağrısı) Bizim arkadaşlarımızdan, bizim tabanımızdan biraz gönlü kırık olanlar olabilir. Bilerek, bilmeyerek onları üzmüş olabiliriz. Benim mesajım onlara. Bütün seçmenin sandığa gitmesini istiyorum ama eğer gönlü kırık bir yol arkadaşımız varsa onun sorumluluğu da bize ait. "

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Çünkü bu dava bu günlere onların desteğinde geldi. O destek bizim arkamızda olmasa türkiye bir darbeyi defedebilir miydi? Türkiye alçak terör örgütünü bitme noktasına getirebilir miydi? Bunlar önemli şeyler, aile içerisinde kırgınlıklar olabilir ama uzun sürmemeli. Bütün AK Parti ailesini özellikle bu seçimde sandığa gitmelerini arzu ediyorum."

    "Karşımızda benzemezler ittifakı var. Sokakta bir arada yürümeyecekler bir araya geldi, birlikte hareket ediyorlar." 

    "Yerel seçim sabitlenmiş bir durum. Şimdi yerel seçim üzerinde genel seçim havası oluşturma gayreti iyi niyetli bir gayret değil."

    "(Binali Yıldırım'ın artılarında neler var?) En zor soru. Kendimi anlatmasını sevmem. Millet bizi biliyor, biz yeni piyasaya çıkmadık ki. 1994'te biliyor. Tayyip Bey belediye başkanı olmuş, ben de İDO'nun Genel Müdürü olmuşum. İDO'yu kendi sınıfında dünyanın 1 numarası yapmışız."

    "11 yıl ulaştırma bakanlığı, binlerce kilometre bölünmüş yol yaptık, 2G'den 4.5G'ye kadar getirdik. Şimdi böyle bir tecrube var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "(Sağlık turizmi geliri) İstanbul'un alt yapısı hazır, 40 bin yatağı var. İstanbul'a sağlık turizmi için gelmek isteyen o kadar çok ki. Biz kolaylaştırmadık, zorlaştırıyoruz. 6 ay vize almak için uğraşıyorlar. Şehrin emini demek şehrin her şeyiyle ilgilenecek demek. Onların işini çözen konumda olacağız. Türkiye'nin bürokrasi gerçeğini kabul edelim."

    "(Yatırım projeleri) Yatırımcı sadece ülkeye bakmıyor. Yatırımı kimin sevk ve idare edeceğine de bakıyor. Ben bir yatırım için İDO'da çağırdığımda finansörü, bana dedi ki "Biz bu projeye kredi veririz ama senin Genel Müdür olarak kalman şart" dediler. Böyle şey olur mu dedim. Hadi git işine dedim. Döndü geldiler, "Biz size bir sır verelim. Sizin hükümetine verdiğimiz hazine garantili kredinin yarı şartlarında veriyoruz" dediler. İş planınızı daha çok beğendik dediler. İyi projeniz varsa, iyi insan sermayeniz varsa para her zaman var. Kanal İstanbul ile ilgili hiçbir sorun yok. Finansmanıyla bir problem yok."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kanal İstanbul'u bir rant projesi iddiaları var. Kanal İstanbul bir ulusal güvenlik projesi, su yolu projesi. Bugün boğazdan 50 bin gemi geçiyor, 13 bin tanesi tanker. 140 milyon ton doğalgaz ve petrol geçiyor."

    "(Belediyenin finans kaynakları) Projeleri biz yapmayacağız ki. Biz arazi tahsis edeceğiz. Bio teknoloji vadisi için 500 yatırımcı ön görüyoruz. Bunlar sabit yatırıma para harcamıyor. Küresel yatırımcı alt yapısına para vermek istemiyor. Bunları biz vereceğiz, hazırlayacağız buyrun diyeceğiz. Türkiye'de 7 milyar dolar ilaç pazarı var. 1 yılda dışarı verdiğimiz ilaç parası büyükşehir bütçesinden fazla. Aşı, kemik tozu, lens, yeni nesil kanser ilaçları, bio eşdeğer ilaçlar.. Bunları yaptığımız zaman birinci kazancımız cari açığa katkı sağlayacak, ikinci kazancımız burada doğrudan ve dolaylı 40 bin kişilik istihdam sağlanacak."

    "Bu afaki bir proje değil, bunu yapacak olanlar hazır."

    "(Marmaray detayı) 12 Mart'ta açtık. Eskiden hızlı tren yoktu, iki hat vardı. YHT hattı da ilave ettik. Şimdi yük trenleri de gidiyor. Koridoru genişlettik. Söğütlüçeşme'den Pendik'e kadar oraları açtık, 3 tane hat oldu."

    "Biz 3. köprü yapılırken tren hattını da koyalım, bu hattı yaptığımızda köprü imkan veriyordu, vermiyordu diye düşünmeyelim diye yaptık. Bu ileriki bir proje."

    "(Gençlere yönelik proje) Akıllı şehir İstanbul vizyonu var. Bu vizyonun bir parçası. Geleceğin planlaması artık günlük verilerin toplanmasına göre yapılıyor dünyada. İnsan davranışları nasıl, beklentiler ne, sorunlar ne, ihtiyaçlar ne. Bu bilgiler elimizde var. Bunları değerlendirecek, sonuca ulaştıracak imkan yok. Bayrampaşa Teknoloji Üssü de bu işe yarayacak. Gençleri buraya çağıracağız, desteğimizi vereceğiz. Diğer iş sahiplerine de diyeceğiz ki burada gençler var, sizde de para var. Sizleri buluşturalım, fikir bunlardan, sermaye sizden. Gençlere iş bulacağız aynı zamanda geleceğimizi kuracağız."

    "Mesela, Gezi benzeri bir olay. 3-4 hafta önce anlayacaksınız, böyle bir oluşum başladığını göreceksiniz ve tedbirini alacaksınız."

    "(Kılıçdaroğlu yorumu) Kılıçdaroğlu fena bir adam değil de icraat ayrı bir şey. İş yapmayı öğrenmek için iktidar olmanız lazım. Yanlış yapmanız lazım, yanlıştan doğrusunu öğrenmeniz lazım. Öyle bir fırsat geçmediği için onlar konuşmakta uzman, biz iş yapmakta uzmanız."

    "(İzmir yarışı) İzmir'de biz bu durumu biraz değiştirdik. 17-25 Aralık'ın toz bulutu olmasaydı biz rahat alıyorduk. 150 bin fark kalmıştı. Bütün İzmirliler bana şunu söylediler, "Vallahi sana oy vermek istiyoruz, keşke CHP'den aday olsan"."

    "(İstanbul Havalimanı taşınması) Son durum Millet Bahçesi bir kısmı, bir kısmı da fuar merkezi yapıyoruz. Dünya Ticaret Merkezi ve CNR gibi oralarla birleştirip tam teşekküllü bir fuar merkezi yapıyoruz. Hedefimiz yılda 140 fuar yapmak. Bir tane de Sabiha Gökçen'in yakınına kuracağız. Orada yeterince bina var, yapılaşma olmayacak."

    "(Kadınlar için projeler) Kadınlarla ilgili en büyük beklenti kreş. Kadınların çalışma hayatına katılması artıyor. 2003'te yüzde 20 idi şimdi yüzde 35'e çıktı. Kadınlar çocuklarını emniyet ile bırakacakları, gözlerinin arkada kalmayacağı çocuk yuvası istiyorlar. İstanbul'un acil 955 kreşe ihtiyacı var. Büyük bir bütçe değil. Bu zaten görev. Biz sadece belediyede çalışanlar için değil, bu şehir için üreten kadınlarımızın bu ihtiyaçlarını gidermemiz lazım. 300 mahalle var ki burada acil talep haline geldi. Hemen yapılması gerekiyor. Kadınların, evde iş yapanlar var, işleri var ve bunların değerlendirilmesi lazım. Bunların pazarlanacağı sanal marketler, bu emeklerin değerlendirileceği merkezler kuracağız."

    "İSMEK, meslek akademilerine dönüşecek."

    "İstanbul'da her kesimin beklentisi var, bütün toplum kesimlerinin ihtiyaçlarını görecek ve onları ihtimamla ilgilenecek bir yerel yönetim beklentisi var. Biz de bunu yapacağız."

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow