hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal medya üzerinden başlayan kampanya çığ gibi büyüdü

    Sosyal medya üzerinden başlayan kampanya çığ gibi büyüdü
    expand

    Norveçli aktivist Gissur Simonarson, geçen hafta kucağında çocuğuyla Beyrut sokaklarında kalem satan bir babanın fotoğrafını sosyal medyada paylaşması üzerine başlayan "BuyPens" yardım kampanyası çığ gibi büyüdü. 24 saate 3 bin kişinin yardımıyla toplanan rakam 80 bin doları aştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Simonarson’un fotoğrafı Twitter’a koymasının ardından dünyanın hemen her yerinden birçok insan resimdeki babaya yardım etmek istediğini belirtti. Fakat Simonarson, adamı da fotoğrafı çekeni de tanımıyordu.

    Sosyal medya işte burada devreye girdi. Aktivistler “BuyPens” (Kalemleri satın al) hashtag’iyle Simonarson’un fotoğraftaki şahsın yerini belirlemesine yardımcı oldu. İki günlük araştırma ve çokça yardım sonucu Simonarson adının Abdül olduğu belirtilen babaya ulaştı.

    Öğrenince şaşkına döndü 

    İki çocuk babası olan ve yalnız yaşadığı belirlenen Abdül, uluslararası bir kampanyanın konusu olduğunu öğrenince şaşkına dönmüş. Fotoğrafta uyurken görülen Reem adlı 4 yaşındaki çocuk ise babasının bulunmasını sağlayan aktivist Carol Malouf’la ‘selfie’ çektirmek istemiş.

    Sosyal medya üzerinden başlayan kampanya çığ gibi büyüdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     24 saatte 80 bin dolar topladı 

    Simonarson, Suriye’nin en sorunlu yerlerinden biri olan Yermuk’taki evinden kaçan Abdül ve ailesi için kitle fonlaması yöntemiyle 5 bin dolar toplamak üzere internet sayfası oluşturdu. #BuyPens kampanyası sadece 30 dakika içinde amacına ulaştı. 24 saatte ise 3 bin kişinin yardımıyla toplanan rakam 80 bin doları aştı.

    Çocuklarını okula gönderecek

    Simonarsan, “Abdül miktarı duyunca ağlamaya başladı” derken, 35 yaşındaki Suriyeli babanın “yardım edenlere müteşekkir olduğunu ve cömertlikleri için sürekli teşekkür ettiğini” aktardı. Elde edilen parayla iki çocuğunu okula göndereceğini söyleyen Abdül, savaştan önce bir çikolata fabrikasında çalışıyormuş.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow