hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üç aylar ne zaman başlıyor? Diyanet Takvimi: 2020 Receb Ayı başlangıcı

    Üç aylar ne zaman başlıyor Diyanet Takvimi: 2020 Receb Ayı başlangıcı
    expand

    Üç aylar ne zaman başlayacak? Türkiye başta olmak üzere İslam dünyasının genelinde Receb Ayı’nın yaklaşmasıyla birlikte bu soru sıklıkla sorulmaya başlandı. Peki, üç ayların ilki olan Receb Ayı ne zaman başlayacak? İşte, Diyanet Dini Günler Takvimi 2020 Receb Ayı ve üç aylar başlangıcı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Receb Ayı ve aynı zamanda da Üç Aylar ne zaman başlayacak? Bilindiği üzere içerisinde Regaib, Miraç ve Berat kandilleri, Ramazan Ayı ve Kadir Gecesi’ni barındıran Üç Aylar, İslam dünyasında büyük öneme sahip… Peki, Üç Aylar ne zaman başlayacak? 2020 Regaib Kandili hangi gün? İşte, merak edilen detaylar…

    ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    Üç aylar Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşuyor. Yani, üç aylar Receb ayıyla başlıyor. 2020 yılında Receb ayı 25 Şubat tarihinde başlıyor. Buna göre üç aylar 25 Şubat tarihinde başlıyor. Öte yandan Ramazan ayının son günü de aynı zamanda Ramazan ayının son günüdür. 2020 Ramazan ayının son günü ise 23 Mayıstır… Böylelikle netleştirecek olursak üç aylar 25 Şubat günü başlayacak ve 23 Mayıs günü sona erecek.

    Recep Ayı 2020 başlangıç tarihi: 25 Şubat

    Şaban Ayı 2020 başlangıç tarihi: 25 Mart

    Ramazan Ayı 2020 başlangıç tarihi: 24 Nisan

    Üç ayların dinimizdeki yeriyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. İşte, üç aylarla ilgili Diyanet’ten yapılan açıklama:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow