hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni eğitim sistemi 2019 – 2020 ders sayıları (Lise ders sayıları)

    Yeni eğitim sistemi 2019 – 2020 ders sayıları (Lise ders sayıları)
    expand

    Yeni eğitim sistemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklandı. Detayları belli olan sisteme göre orta öğretimde yani liselerde ders sayıları düşecek. Öğrenci ve veliler 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılında liselerde ders sayısının kaç olacağını merak ediyor. İşte, yeni eğitim sisteminde ders sayıları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni eğitim sistemi 2019 – 2020 senesinden itibaren geçerli olacak. Yeni sisteme göre liselerde ders sayısı düşecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni sistemin detaylarını anlattı. İşte, yeni eğitim sistemine göre 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda ders sayıları…

    YENİ EĞİTİM SİSTEMİ – LİSE DERS SAYILARI

    Yeni eğitim sisteminde lise ders sayıları düşecek. Peki hangi sınıfta kaç ders olacak. İşte lise ders sayıları ile ilgili detaylar…

    Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen yeni eğitim sisteminde ders sayısı, 9. sınıfta 8'e, 10. sınıfta 9'a, 11. sınıfta 9'a, 12. sınıfta 7'ye düşürüldü.

    Konuyla ilgili konuşan Bakan Ziya Selçuk şunları söyledi:

    Ortaöğretim tasarımıyla ilgili çalışmayı sadece bir ders çizelgesi olarak görmek elbette mümkün değil. Bu Türkiye'nin bir gelecek projesi, bir ekonomi projesi, bir sosyal hayat projesi. Türkiye'nin dünyada, bu topraklarda, bu coğrafyada onuruyla haysiyetiyle dimdik ayakta durabilmesinin bir eğitimsel projesi.

    Ortaöğretim tasarımından söz ettiğimizde, okul profili değerlendirme, tasarım beceri atölyeleri, e-portfolyo, e-rehberlik ve benzeri birçok proje, mesleki eğitimde yaptığımız birçok proje aslında bu vizyonun parçaları. Bu parçaların da her birisinin birbiriyle bir bağlantısı var. Yani birbirini tamamlayıcı etkiye sahipler. Bu çok önemli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok yüksek bir katılımla hazırladık bunu. Öğretmenlerimize, çocuklarımıza, gençlerimize sorduk. Bu Türkiye'nin 2030-2040'larda, 2053'te nasıl bir fotoğrafa ihtiyacı olduğuyla ilgili bir mesele.

    Acele etmiyoruz. Acele edersek çözümlerimiz daha sonra problem olur. Sınıfta öğretmenleri güçlendirmeden bu tasarımın hayata geçmesi mümkün değil. Bu konuyla ilgili çalışmalar var.

    Çocukların matematik uygulamalarıyla ilişkilendirilmesi çok önemli. Alan derslerinde proje ve uygulama olması çocuklarda derinleşmeye yol açacak. Sorun çözmeyi, soru çözmekten ayırmak gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow