Yüzünü değiştirip kaçtı! 7 yıllık firar Ankara’da son buldu
Ankara’da 2010 yılında işlenen bir cinayetin azmettiricisi olduğu belirlenen ve yıllardır firari durumda bulunan şüpheli, Türkiye’ye dönüşünün ardından yakalandı. Zanlının kimliğini gizlemek için estetik operasyonlarla yüzünü değiştirdiği ortaya çıktı.
29 Ekim 2010’da Yenimahalle ilçesi Demetevler semtinde Burak Şen’in silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği cinayetin azmettiricisi olduğu tespit edilen Barış Mirza’nın, olay sonrası yurt dışına kaçtığı belirlendi. Uzun süre Gürcistan’da saklandığı öğrenilen şüpheli, Türkiye’ye döndükten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı.
YÜZÜNÜ DEĞİŞTİRİP KİMLİĞİNİ GİZLEDİ
Şüphelinin yakalanmamak için dikkat çekici bir yöntem izlediği tespit edildi. Mirza’nın burnu, dudakları ve çenesinde estetik operasyonlar yaptırdığı, ayrıca saç ekimi ile görünümünü değiştirdiği belirlendi. Bu değişimlerle kendisini kardeşine benzetmeye çalıştığı ortaya çıktı.
KARDEŞİNİN KİMLİĞİYLE ÜLKEYE GİRDİ
Yapılan incelemelerde şüphelinin Türkiye’ye kardeşine ait kimlikle giriş yaptığı saptandı. Ülke içinde de bu kimlikle hareket ederek izini kaybettirmeyi planladığı değerlendirildi.
TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Manisa'da feci ölüm! Asansörde sıkışarak can verdi

Gaziantep'de dehşet dolu anlar! Taksiciyi rehin alıp polisle çatıştı

2026 ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: En Güzel, Anlamlı, Resimli ve Duygusal Anneler Günü Mesajları ve Sözleri

'Küresel Sumud Filosu' Marmaris Limanı'nda

Metroda "küfürlü tezahürat" kavgaya neden oldu! Kadın yolcudan "oklava" ile müdahale