hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hürmüz düellosunu kim kazanacak? Sıradaki abluka Babülmendep mi? Trump, Çin'i savaşa çekmek mi istiyor? Tarafsız Bölge'de konuşuldu

    Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki ateşkes görüşmeleri sonuçsuz kalmıştı. ABD heyeti de İran heyeti de aslında Pakistan'dan bir bakıma elleri boş döndü. Çok geçmeden ABD kendince "bir tür" çözüm buldu. Ve "Hürmüz Boğazı'nı abluka altına alacağız" dedi. İşte o abluka başladı. Peki, Hürmüz düellosunu kim kazanacak? Sıradaki abluka Babülmendep mi? Müzakere görüşmesinin 2. turu olacak mı? Trump Çin'i savaşa mı çekmek mi istiyor? Ahmet Hakan "Tarafsız Bölge"de sordu; Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Gazeteciler Abdulkadir Selvi, İsmail Dükel, CNN TÜRK Haber Koordinatörü İdris Arıkan, CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy ve CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er yanıtladı.

    Bölüm Videoları

    Sunucu Hakkında

    Ahmet Hakan

    Ahmet Hakan

    Ahmet Hakan, 1967 yılında Yozgat’ta doğdu. Lisedeyken, Mavera Dergisi’ne abone oldu. Kitaplara, özellikle edebiyata çok meraklıydı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bir süre okudu. Sonra, İstanbul'a geldi bir süre de burada okudu. Üniversitedeyken hikayeler yazdı. Bu hikayelerden bir kaçı Yedi İklim Dergisi’nde yayınlandı.