hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2015 ÖSYS kılavuzuna göre Bankacılık ve Finans

    2015 ÖSYS kılavuzuna göre Bankacılık ve Finans
    expand

    2015 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun açıklanmasıyla beraber, bölümler üzerine bilinmesi gereken, kontenjan değişiklikleri, taban ve tavan sıralamaları gibi önemli değişiklikleri sizler için derledik. İşte 2015 kılavuzuna göre Bankacılık ve Finans Bölümü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TM-1 puan türünden öğrenci kabul eden Bankacılık ve Finans Bölümü, genel sıralamaya bakıldığında, 17 bin 700 ile en alt başarısı sırasına sahip birinci üniversite, Özyeğin Üniversitesi tam burslu İngilizce programı oldu. Devlet üniversiteleri arasında 118 bin alt başarı sırası ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi en alt başarı sırasına sahip birinci devlet üniversitesi oldu.

    En Başarılı Vakıf Üniversiteleri

    2014 Verilerine göre Bankacılık ve Finans programında en çok tercih listesine yazılan üniversite, 2 bin 513 kere ile Süleyman Demirel Üniversitesi olmuştu. Süleyman Demirel Üniversitesi, 2015 ÖSYS kılavuzuna göre, 260 bin alt başarısına sahiptir. Süleyman Demirel Üniversitesi, Bankacılık ve Finans programına ayrılan kontenjan sayısı geçen yıl 62’iken bu yıl, 67 sayısına çıkartılmıştır.

    Üniversitelere Göre İşletme Bölümünü Tercih Eden Öğrenci Sayısı

    Kontenjan Değişiklikleri?

    Bankacılık ve Finans programı için 2014 ve 2015 verileri karşılaştırıldığında, geçen yıl alana ayrılan toplam kontenjan sayısı 903 iken, 2015 yılı kılavuzu ile bu sayısı, 1.076 sayısına çıkartılmıştır. Bu yıl üniversite türlerine göre alana ayrılan kontenjan sayısı;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Üniversiteleri: 691

    Vakıf Üniversiteleri: 302

    Kıbrıs Üniversiteleri: 83