hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2015 ÖSYS kılavuzuna göre Elektrik-Elektronik Mühendisliği

    2015 ÖSYS kılavuzuna göre  Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    expand

    2015 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunun açıklanmasıyla beraber, bölümler üzerine bilinmesi gereken, kontenjan değişiklikleri, taban ve tavan sıralamaları gibi önemli değişiklikleri sizler için derledik. İşte 2015 kılavuzuna göre Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MF-4 puan türünden öğrenci kabul eden Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü, genel sıralamaya bakıldığında, 275 ile en alt başarı sırasına sahip birinci üniversite, Koç Üniversitesi oldu. Koç Üniversitesine ayrılan kontenjan sayısı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 10 olarak belirlenmiştir. 2014 Verilerine göre bu alanda üniversiteyi toplam 352 öğrenci tercih listesine yazmıştı. Devlet üniversiteleri arasında 440 alt başarı sırası ile Boğaziçi Üniversitesi, en alt başarı sırasına sahip birinci devlet üniversitesi oldu.

    Bu Yıl İlk Kez Endüstri Mühendisliği Bölümünden Öğrenci Kabul Edecek Üniversiteler

    2014 Verilerine göre Elektrik-Elektronik Mühendisliği programında en çok tercih listesine yazılan üniversite, 4 bin 95 kere ile Uludağ Üniversitesi olmuştu. Uludağ Üniversitesi, 2015 ÖSYS kılavuzuna göre, 57 bin 800 alt başarısına sahiptir. Uludağ Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği programına ayrılan kontenjan sayısı geçen yıl olduğu gibi bu yılda 93 olarak belirlenmiştir.

    ÖSYM 2015 LYS istatistiklerini açıkladı

    Kontenjan Değişiklikleri?

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği programı için 2014 ve 2015 verileri karşılaştırıldığında, geçen yıl alana ayrılan toplam kontenjan sayısı 9 bin 699 iken, 2015 yılı kılavuzu ile bu sayısı, 10 bin 304 sayısına çıkartılmıştır.