hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2015 ÖSYS kılavuzuna göre İngilizce Öğretmenliği

    2015 ÖSYS kılavuzuna göre İngilizce Öğretmenliği
    expand

    2015 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun açıklanmasıyla beraber, bölümler üzerine bilinmesi gereken, kontenjan değişiklikleri, taban ve tavan sıralamaları gibi önemli değişiklikleri sizler için derledik. İşte 2015 kılavuzuna göre İngilizce Öğretmenliği bölümü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİL-1 puan türünden öğrenci kabul eden İngilizce Öğretmenliği bölümü, genel sıralamaya bakıldığında, 436 ile en alt başarı sırasına sahip birinci üniversite, Boğaziçi Üniversitesi oldu. Boğaziçi Üniversitesine ayrılan kontenjan sayısı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 93 olarak belirlenmiştir. 2014 Verilerine göre bu alanda üniversiteyi toplam 804 öğrenci tercih listesine yazmıştı. Vakıf üniversiteleri arasında 951 alt başarı sırası ile İstanbul Bilgi Üniversitesi, en alt başarı sırasına sahip birinci vakıf üniversitesi oldu.

    ÖSYM 2015 LYS istatistiklerini açıkladı

     2014 Verilerine göre İngilizce Öğretmenliği programında en çok tercih listesine yazılan üniversite, 4 bin 52 kere ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olmuştu. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2015 ÖSYS kılavuzuna göre, 10 bin 600 alt başarısına sahiptir. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İngilizce Öğretmenliği programına ayrılan kontenjan sayısı geçen yıl olduğu gibi bu yılda 41 olarak belirlenmiştir.

    Hangi ülkeden kaç öğrenci Türkiye'de eğitim görüyor?

    Kontenjan Değişiklikleri?

    İngilizce Öğretmenliği programı için 2014 ve 2015 verileri karşılaştırıldığında, geçen yıl alana ayrılan toplam kontenjan sayısı 3 bin 998 iken, 2015 yılı kılavuzu ile bu sayısı, 4 bin 333 sayısına çıkartılmıştır.