hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son Dakika! 2017 ÖSYS tercih kılavuzu açıklandı!

    Son Dakika 2017 ÖSYS tercih kılavuzu açıklandı
    expand

    18 Haziran 2017 günü gerçekleşenen LYS’nin ardından sınav maratonu tamamlandı. Şimdi öğrenciler 2017 ÖSYS kılavuzunu beklemekte. Beklenen açıklama ÖSYM'den geldi. 2017 ÖSYS tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi internet sitesinden paylaşıldı. Tercihlerini 2017 ÖSYS kılavuzda yer alacak bilgilere göre yapacak öğrenciler, kılavuzun paylaşılmasıyla hemen kılavuzu incelemeye başladılar. İşte 2017 ÖSYS tercih kılavuzu hakkında bilinmesi gerekenler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl milyonlarca öğrencinin ter akıttığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavları’nın ardından öğrenciler heyecanla, 2017 ÖSYS tercih kılavuzunu beklemekte. Peki 2017 ÖSYS tercih kılavuzunda ne gibi bilgiler bulunmakta? Sınav maratonunun ardından öğrenciler elde ettikleri puan ve başarı sıralarına göre, üniversite/bölüm tercihlerini paylaşılacak olan 2017 ÖSYS tercih kılavuzuna göre gerçekleştirecek.

    2017 ÖSYS tercih kılavuzu’nda öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm bilgiler bulunmakta. Üniversite/bölümlerin taban puanları ve başarı sıraları, kontenjanları gibi öğrencilerin tercihlerini doğrudan etkileyecek olan tüm bilgiler 2017 ÖSYS tercih kılavuzu’nda yer almaktadır.

    2017 ÖSYS tercih kılavuzunu incelemek için tıklayınız.

    Yeni Açılacak Üniversite ve Bölümler 2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu’nda

    Öğrencilerin yeni açılan üniversite ve bölümlere karşı ilgisi her yıl yüksek olmaktadır. Açıklanacak olan 2017 ÖSYS tercih kılavuzu sayesinde öğrenciler yeni açılacak olan üniversiteleri ve buna ek olarak üniversitelerin yeni açacakları bölümleri 2017 ÖSYS tercih kılavuzu’ndan inceleyebilecekler.

    LYS Hakkında Merak Ettiğin Her Şeyi Uzmanına Sor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kontenjanlar Olmazsa Olmaz

    Öğrencilerin tercihlerinde en önemli rol oynayan konulardan da bir tanesi kontenjanlar. Üniversite/bölüm kontenjanları yıllara göre değişkenlik gösterebilmektedir. 2017 ÖSYS tercih kılavuzu ile birlikte öğrencilerin merak ettiği kontenjan bilgilerine de erişim sağlanmış olacak. Üniversite/bölüm kontenjanları yıllara göre değişkenlik gösterebildiği için öğrencilerin mutlaka açıklanan kontenjanları geçmiş yıllarla karşılaştırması, değerlendirme yapması gerekmektedir.

    2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu Nereden Paylaşılacak?

    2017 ÖSYS tercih kılavuzu 22 Haziran itibari ile ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenciler ile paylaşıldı. Öğrenciler ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret ederek, tercih kılavuzunu inceleyebilecekler.

    Uzman Yorumu

    Tahmini Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

    Sınav maratonunun tamamlanmasının ardından, ÖSYM sınavda çıkmış olan soruları öğrenciler ile paylaştı. Soruları inceleyen öğrenciler tahmini netlerine göre puanlarını hesaplayabilmekte. CNN Türk ve Üniversite Tercih Merkezi ile geliştirilen puan hesaplama sistemi üzerinden öğrenciler tahmini puanlarını hesaplayabilmektedir.

    Tahmini puanınızı hesaplamak için TIKLAYINIZ.