hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 Üniversite tercihleri ne zaman? Tarihler belli oldu!

    2017 Üniversite tercihleri ne zaman Tarihler belli oldu
    expand

    Lisans Yerleştirme Sınavları’nın tamamlanması ile birlikte öğrenciler için yorucu bir sınav maratonu tamamlandı. Şimdi aday öğrencilerin üniversiteli olabilmesi için tek bir adım kaldı, oda üniversite tercihleri dönemi. ÖSYM'nin paylaşmış olduğu 2017 ÖSYS tercih kılavuzuna göre üniversite tercih dönemide belli oldu. İşte öğrencilerin merakla beklediği üniversite tercihleri ne zaman? Sorusunun yanıtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenciler için yorucu bir sınav maratonun tamamlanması ile birlikte öğrenciler üniversite tercihleri için araştırmalarına şimdiden başladılar. Öğrenciler hedefledikleri üniversiteleri internet üzerinden araştırarak akıllarında ki soru işaretlerini gidermeye çalışmakta. Öğrenciler üniversite araştırmalarının yanı sıra bölümler üzerinede internetten araştırmalar yapmakta.

    Kılavuz Açıklandı

    2017 ÖSYS tercih kılavuzu bugün (22 Haziran 2017) itibari ile ÖSYM'nin resmi internet sitesinde paylaşıma açıldı. Öğrenciler kılavuz üzerinden üniversitelerin kontenjanlarını, başarı sıralarını inceleyebilmekte.

    Tercihler Hakkında Merak Ettiğin Her Şeyi Uzmanına Sor

    Üniversite Tercih Dönemi Ne Zaman?

    Paylaşılan 2017 ÖSYS tercih kılavuzuna göre üniversite tercihleri 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler belirtilen tarih aralığında üniversite bölüm tercihlerini gerçekleştirebilecek. 

    Üniversitelerin Tanıtım Günleri Ne Zaman Başlıyor?

    LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

    Adayların merak ettiği konulardan bir taneside LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih. ÖSYM paylaşmış olduğu sınav takvimine göre LYS sonuçları 11 Temmuz 2017’de açıklanacak. Adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden sistemlerine giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzmanlar Öğrencileri Üniversite Tercihleri İçin Uyarıyor

    Üniversite tercihlerinde öğrencilerin alacakları kararların oldukça önemli olduğunu belirten uzmanlar, iyi araştırmadan karar alınmaması gerektiği konusunda öğrencileri uyarıyor. Özellikle tercih döneminin öncesinde öğrencilerin üniversite ve bölüm tercihleri konusunda bol bol araştırma yapmalarını isteyen uzmanlar, tercih döneminde ise öğrencilerin üniversiteleri ziyaret etmeleri gerektiğini, kampüs ve olanakları yerinde incelemeleri gerektiğini vurgulamaktalar.

    Tahmini Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

    Sınav maratonunun tamamlanmasının ardından, ÖSYM sınavda çıkmış olan soruları öğrenciler ile paylaştı. Soruları inceleyen öğrenciler tahmini netlerine göre puanlarını hesaplayabilmekte. CNN Türk ve Üniversite Tercih Merkezi ile geliştirilen puan hesaplama sistemi üzerinden öğrenciler tahmini puanlarını hesaplayabilmektedir.

    Tahmini puanınızı hesaplamak için TIKLAYINIZ.