hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler

    Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler
    expand

    Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünü düşünen adayların, program hakkında mutlaka bilmesi gerekeceği, bölümün kapsamı, çalışma alanları, alanı tercih listesine yazan öğrenci sayıları, kontenjanları gibi önemli bilgileri Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünü okumakta olan üniversite öğrencilerine sorduk ve cevapları adaylar için derledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölümün amacı ve kapsamı

    Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünün amacı; denizcilik ve lojistik alanlarında uzman kişiler yetiştirmektir.

    Bölümde genel olarak, Deniz işletmeciliği, Lojiktik, Ulaştırma, Matematik, İstatistik, Hukuk, Bilgisayar vb. alanında dersler verilmektedir. Yapılan işin uluslararası olması sebebiyle İngilizce bölümde çok önemlidir.

    Bölümü okuyan adaylarda olması gereken özellikler

    Bu alanda çalışmak isteyen kişilerin; kendini sürekli geliştiren, sorumluluk ve özgüven sahibi olan  denizi çok seven, uzun deniz yolculuklarından hoşlanan, kriz durumlarını iyi idare edebilen ve yabancı dilini geliştiren kişiler olması sektördeki başarısını mutlaka artıracaktır.

    Bölüm mezunlarının çalışma sahaları

    Bölüm mezunları Denizcilik Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı kamu kurumlarında çalışabilirler. Bölümün özel sektörde de çalışma imkanları çok fazladır. Armatör firmaları, forwarder ve broker gibi aracılık firmaları, limanlar ve marinalar gibi işletmelerde çalışabilirler. İş bulma imkanlarının çok fazla olması bölümün en önemli avantajı olarak gösterilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Programı kaç kez tercih listesine yazıldı?

    Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Programı 2014 verilerine göre, TM-1 puan türünden öğrenci kabul eden, 6 programda bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl alana ayrılan kontenjan sayısı 174’dü, ayrılan kontenjanın ilk yerleştirme sonucunda 167 öğrenci alana yerleşmiştir. 7 öğrencilik kesim boş kalmıştır.

    Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Programı geçtiğimiz yıl ÖSYM’nin sunmuş olduğu verilere göre, bu alanda eğitim veren tüm üniversiteler baz alınarak hesaplandığında 2 bin 086’kez tercih listesine yazılmıştır.

    En çok tercih listesine yazılan üniversite

    Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Programı 2014 ÖSYM verilerine göre, bu alanda Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Programı ile 855 kez ile en çok tercih listesine yazılan program olmuştur.