hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1400 dolar bahşiş bıraktı

    Koronavirüs salgınından en fazla etkilen alanların başında hizmet sektörü geliyor. Karantina kararı olmayan ülkelerde bile yüzlerce restoran ve kafe kepenk indirmek zorunda kaldı. ABD’de ise unutulmayacak bir olay yaşandı. Bir müşteri kahvaltı yaptığı kafenin çalışanlarına destek olmak için 20 dolarlık hesaba tam bin 400 dolar bahşiş bıraktı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Koronavirüs berbat" dedi, 148 liralık hesaba 10 bin lira bahşiş bıraktı. Olay, geçen çarşamba günü ABD’nin Colorado eyaletindeki bir kafede yaşandı. David adlı bir müşteri gittiği o kafede kahvaltı yapıp hesabı istedi.

    Müşteri parayı bıraktıktan sonra da kafeden ayrıldı. Kafede servis yapan garsonlar parayı almak için masaya geldiklerinde adeta şok geçirdi. Çünkü masada 20 dolar yerine tam bin 420 dolar vardı.

    Müşteri, koronavirüs salgını nedeniyle etkilenen restoran sektörünün canlanması için başlatılan kampanya kapsamında 7 garsona 20 dolarlık hesap için bin 400 dolar yani yaklaşık 10 bin lira bahşiş bırakmıştı.

    Fişin üzerine de "koronavirüs berbat! Bugün her çalışan için 200 dolar" notunu düşmüştü. Restoran çalışanları, müşterinin bin 400 dolarlık bahşiş bırakmasını şaşırtıcı bulduklarını ancak bonkör insanların hala var olmasına çok sevindiklerini söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow