3 milyon dolarlık casus planı iddiası: Rusya’nın uçağı kaçırılacak mıydı?

Kaynak:CNN TÜRK

Rusya, Ukraynalı ve İngiliz istihbarat görevlilerinin bir MiG-31 uçağını ele geçirmeye çalıştığını açıkladı. Şüpheliye 3 milyon dolar ve vatandaşlık vaadi sunulduğu belirtildi. Uçakta Kinzhal hipersonik füze bulunuyordu. FSB, operasyonun bölgesel güvenlik için ciddi tehdit oluşturduğunu ve soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova’dan yaptığı açıklamada, Ukraynalı ve İngiliz istihbarat görevlilerinin Rus pilotlara para teklif ederek bir MiG-31 savaş uçağını ele geçirmeye çalıştığını duyurdu. Yetkililer, şüpheliye teklif edilen miktarın 3 milyon dolar olduğunu ve ayrıca bir vatandaşlık vaadi sunulduğunu belirtti.

FSB’ye göre, kaçırılacağı iddia edilen uçağın rotası, Romanya’daki Constanta’daki NATO hava üssüne yönelikti. Açıklamada, operasyonun arkasında büyük çaplı bir provokasyon planı olduğu öne sürüldü.

3 milyon dolarlık casus planı iddiası: Rusya’nın uçağı kaçırılacak mıydı

Rus devlet televizyonu, iddia edilen şüpheliyle bağlantılı kişi ve mesajlara dair fotoğraf ve görselleri yayınladı. Medyada yer alan bilgilere göre, şüpheliye hem yüksek miktarda para hem de Avrupa’da ikamet hakkı teklif edilmişti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

MiG-31 uçağının taşıdığı Kinzhal hipersonik füze, yüksek hız ve manevra kabiliyeti sayesinde hava savunma sistemlerinin takibini zorlaştırıyor. FSB açıklamasında, füze taşıyan bir uçağın ele geçirilmesinin bölgesel güvenlik açısından ciddi tehdit oluşturacağı vurgulandı.

Rus yetkililer, iddia edilen organizatörler hakkında soruşturma başlatıldığını ve ilgili istihbarat servislerine karşı önlemler alındığını bildirdi.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber