ABD Büyükelçisi Barrack CNN TÜRK'e konuştu: "TARİHİ BİR ANA İMZA ATTIK"
ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Beyaz Saray’daki Trump–Şara görüşmesinin ardından “tarihi bir ana imza attık” dedi. Barrack, ABD’nin Suriye hükümetiyle temas halinde olduğunu, bölgedeki koalisyon görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. Terör örgütü SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu konusunda ise “bu yönde ilerliyoruz” açıklamasını yaptı.
ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Beyaz Saray’da gerçekleştirilen Trump–Şara görüşmesinin ardından CNN TÜRK’e konuştu. Görüşmeyi “tarihi bir an” olarak nitelendiren Barrack, Suriye’de terörle mücadele ve bölgesel istikrar konularında önemli adımlar atıldığını söyledi.
Barrack, ABD’nin Suriye hükümetiyle temas halinde olduğunu belirterek şunları ifade etti:
“Tarihi bir ana imza attık. Suriye hükümetiyle görüşüyoruz. Terörle mücadele etmiş bir ülke biliyorsunuz.”

Bölgedeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Barrack, Orta Doğu’da diplomatik sürecin devam ettiğini vurguladı:
“Evet, burada koalisyon görüşmeleri sürüyor. Başkan sürekli olarak çalışıyor. Bölge çözülmeye başladığı zaman bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Suriye hükümeti şu anda sürece devam ediyor.”
Terör örgütü SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu hakkında da konuşan Barrack, bu yönde ilerleme sağlandığını belirtti:
“Entegrasyon şu anda başkanın hedeflerinden biri. Bu adımda ilerliyoruz.”
Barrack, ABD’nin bölgedeki diplomatik çabalarının süreceğini ve Suriye’de kapsamlı bir çözüm için temasların devam ettiğini kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


7.4'lük depremle sarsılan Kolombiya'da 3 günlük yas ilan edildi

Çöp içinde yüzdüler! Asya'yı vuran felaketten şok görüntüler...

Milyonların gözü gökyüzünde! Güneş tutulması ‘avcıları’ o kentlere akın etti…

Putin resti çekti! Avrupa’ya misilleme tehdidi: Gemilere el konulabileceğinin sinyalini verdi…

Altın Kubbe'ye ilk test! Trump'ın projesinde yeni aşamaya geçildi...
