ABD, İran'da Keşm Adası ve Bender Abbas'ı vurdu

Kaynak:CNN TÜRK Haber Merkezi

Ateşkese imza atan ABD ve İran arasında gerilim bir türlü bitmiyor. Hürmüz Boğazı'nda ticaret gemileri vuruldu. ABD bu saldırıları İran'ın yaptığını söyleyip saldırı düzenledi. Keşm Adası ve Bender Abbas vuruldu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

ATEŞKES GÖLGESİNDE YENİ SALDIRI

Amerika Birleşik Devletleri ordusu İran'a saldırı düzenledi. Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTKOM) saldırının misilleme olduğunu açıkladı.

ABD, İranda Keşm Adası ve Bender Abbası vurdu

Hürmüz Boğazı'ndan geçen iki ticaret gemisi füzelerle vuruldu. İran resmen kabul etmese de bu saldırıları ABD, gemilerin vurulmasından İran'ı sorumlu tutuyor.

ABD, İranda Keşm Adası ve Bender Abbası vurdu

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Dün gece saatlerinde İran'da Keşm Adası ve Bender Abbas'ta peş peşe patlama oldu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTKOM), İran'a yönelik hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

ABD, İranda Keşm Adası ve Bender Abbası vurdu

ABD'nin düzenlediği saldırı dalgası, Hürmüz Boğazı'nda ticari gemilerin hedef alınmasına yönelik bir misilleme olduğunu açıklandı. Açıklamada, "İran'ın sergilediği saldırganlık haksız, tehlikeli ve ateşkesi açık bir şekilde ihlal eden bir eylemdir." ifadesi kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber