ABD savaş gemisi balıkçılara saldırdı | Venezuela'ya ait tekne 8 saat boyunca alıkonuldu

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Kaynak:CNN TÜRK

Venezuela ile ABD arasındaki gerilim yeniden tırmandı. La Blanquilla Adası açıklarında, Carmen Rosa isimli balıkçı teknesine sekiz saat boyunca el koyan ABD donanması, Caracas tarafından provokasyon olarak nitelendirildi. Venezuela hükümeti, Karayipler’in güvenliğini tehdit eden bu eylemlerin derhal durdurulmasını talep etti. Olay, ABD’nin bölgedeki askeri varlığını artırması ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’yu uyuşturucu karteliyle suçlamasının ardından yaşandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İki ülke arasındaki gerilim yeniden yükseldi. Venezuela, balıkçı teknesine sekiz saat boyunca el koyan ABD donanmasını sert sözlerle kınadı. Olay, La Blanquilla Adası açıklarında meydana geldi.

Carmen Rosa isimli balıkçı teknesi, dokuz mürettebatıyla birlikte Amerikan destroyeri tarafından durduruldu. Venezuela yönetimi, bunun basit bir kontrol olmadığını, bölgedeki barışı tehlikeye atan bir provokasyon olduğunu savundu.

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, “Bu provokasyonların emrini verenler, Karayipler’de bir savaş tırmanışını haklı gösterecek bir olay arayışı içindeler. Amaçları, ABD’nin başarısız olmuş rejim değiştirme politikasını sürdürmek” dedi.

ABD savaş gemisi balıkçılara saldırdı | Venezuelaya ait tekne 8 saat boyunca alıkonuldu

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Venezuela hükümeti, Washington’u sert bir dille uyardı. Bakan Gil, “Venezuela hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri’nden Karayipler’in güvenliğini ve barışını tehlikeye atan bu eylemleri derhal durdurmasını talep etmektedir” ifadelerini kullandı.

Olay, iki ülke arasındaki gerilimin yeniden tırmandığı bir döneme denk geldi. ABD, geçtiğimiz haftalarda Karayipler’deki askeri varlığını artırmış ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’yu uyuşturucu karteli yönetmekle suçlamıştı.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber