ALASKA’DA TARİHİ ZİRVE: 'Zelenski’siz barış masası'
Dünyanın gözü yarın Alaska'da yapılacak Rusya-ABD zirvesine çevrilmiş durumda. Avrupa'da ise masanın dışında kalma endişesi yaşanıyor. Rusya’dan da Avrupa'ya tepki gecikmedi. Rus yetkililer, "Avrupa süreci sabote ediyor" iddiasında bulundu. Moskova-Washington ilişkilerinin geleceğinin yarınki zirvede belirleneceği de vurgulandı.
"AVRUPA SÜRECİ SABOTE EDİYOR"
ABD Başkanı Donald Trump ve Rus lider Putin, cuma günü Alaska'da yüz yüze Ukrayna krizini görüşmek için bir araya geliyor. Hem Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'den hem de Avrupalı müttefiklerinden bu görüşmeye tepki var. Her ne kadar Trump-Putin zirvesinden yüzde yüz bir anlaşma çıkması beklenmese de, Zelenski'nin olmadığı bir barış masasının verimli olmayacağı belirtiliyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Bakan Yardımcısı Aleksey Fadeev de söz konusu tepkilere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Avrupa sözde istişareleri destekliyor ama çabaları sabote ediyor" dedi.
"ABD-RUSYA İLİŞKİLERİ ŞEKİLLENECEK"
Avrupalılar, Ukrayna krizini çözmek için Washington-Moskova diplomatik çabalarını sözlü olarak destekliyor. Ancak gerçekte Avrupa Birliği bu çabaları sabote ediyor. Fadeev, ABD-Rusya ilişkilerine de değindi. "Bir önceki dönemde önemli ölçüde kötüleşen ilişkilerimiz Putin-Trump zirvesinde de şekillenecek" açıklamalarında bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Trump'ın dilinden düşmüyor: Hark Adası hakkında neler biliniyor?

Haftalardır konuşuluyordu, haberi geldi: EL NİNO başladı! Dünya ‘süper’ dalga eşiğinde...

O ülke adını değiştiriyor: Türkiye’yi örnek gösterdiler!

Sagrada Familia’da görkemli açılış töreni

Bill Gates'ten Epstein itirafları: "Bana şantaj yaptı"
