hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM raporunda dikkat çeken sonuç: Koronadan sonra yeni salgın var

    Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ile Gıda ve Tarım Örgütü'nden önemli bir uyarı geldi. İki kurumun yayınladıkları raporda, "Koronavirüsten sonra açlık salgını başlayabilir" ifadeleri yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Koronavirüs salgınıyla uğraşırken aynı zamanda açlık salgınının eşiğine geldik. Son aylarda dünya liderleriyle yaptığım görüşmelerde 2020'nin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana çeşitli nedenlerle en kötü insanı krizle karşı kalacağını söylemiştim". Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Genel Direktörü David Beasley, dünyanın karşı karşıya olduğu açlık krizini bu sözlerle ifade etti.

    2019 SONUNDA 135 MİLYON KİŞİ KRONİK AÇLIK YAŞADI

    Birlemiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Dünya Gıda Programı, "2020 Küresel Gıda Krizi" başlıklı yıllık raporunu yayımladı. O rapora göre incelenen 55 ülke ve bölgede, 2019 sonu itibarıyla 135 milyon kişi kronik gıda krizi ile karşı karşıya kaldı.

    "DÜNYA GENELİNDE 821 MİLYON KİŞİ HER GECE AÇ UYUYOR"

    Genel Direktör David Beasley, "Bu size şok edici gelebilir ama size bazı rakamlar vereyim. Dünya genelinde 821 milyon kişi her gece yatağa aç gidiyor. Ve gıda krizi hakkında yeni yayımlanan küresel raporun işaret ettiği gibi 135 milyon insan açlık krizi ya da daha kötüsüyle karşı karşıya" dedi.

    EN AÇ BÖLGE AFRİKA, İKİNCİSİ İSE ORTA DOĞU VE ASYA

    Afrika, 73 milyon kişi ile açlık krizinde ilk sırada. Onu 43 milyonla Ortadoğu ve Asya bölgesi, 18.5 milyonla Latin Amerika ve Karayipler bölgesi, yarım milyonla da Avrupa bölgesi izledi. Gıda krizi yaşanan 55 ülke ve bölgede, 5 yaş altındaki 17 milyon çocuk yetersiz besleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KORONADAN SONRA AÇLIK SALGINI"

    Rapora göre koronavirüs salgını da gıda güvenliğine etkilerini hissettirmeye başladı. Genel Direktör David Beasley, açlık krizi ile ilgili en kötü senaryoyu da açıkladı. "En kötü senaryoda yaklaşık 3 düzine ülkede kıtlık yaşanabilir. Ve aslında bu ülkelerin yüzde 10'unda zaten açlık sınırında olan 1 milyondan fazla insan var" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow