Bombalar altında son mesaj: “Ailemi size emanet ediyorum”
Gazze’de İsrail’in Şifa Hastanesi yakınındaki saldırısında, ikisi El Cezire muhabiri olmak üzere 5 gazeteci hayatını kaybetti. Ölenlerden Enes El Şerif, ölümünü adeta öngörerek günler önce vasiyetini yazmıştı. İki çocuk babası gazeteci, ailesini ve mülteci kampındaki halkı emanet ettiği mektubuyla yürekleri burktu.
Gün geçmiyor ki Gazze’den yeni bir ölüm, yeni bir katliam haberi gelmesin. İsrail, sivillerin yanı sıra gazetecileri de hedef alıyor. Şifa Hastanesi yakınlarında, içinde gazetecilerin bulunduğu bir çadır, İsrail ordusunun saldırısına uğradı. İkisi El Cezire muhabiri olmak üzere 5 gazeteci hayatını kaybetti.

O isimlerden biri, bombaların gölgesinde habercilik yapan El Cezire muhabiri Enes El Şerif’ti. Gazze halkının sesi olmak için mücadele eden El Şerif, ölüm tehlikesini hep aklında taşıyordu. Bu yüzden, günler öncesinden kaleme aldığı vasiyeti yürekleri dağladı.

İki çocuk babası Enes El Şerif, daha önce hastaneye getirilen yaralıları görüntülerken gözyaşlarını tutamamıştı.

Ölümünden önce yazdığı mektupta şu satırlar yer aldı:
“Bu benim son vasiyetim, son mesajımdır. Eğer bu sözlerim size ulaşırsa bilin ki İsrail beni öldürmeyi ve sesimi susturmayı başarmıştır. Cebeliye mülteci kampının ara sokaklarında ve mahallelerinde hayata gözlerimi açtığımdan beri halkıma destek oldum, onların sesi olmaya çalıştım. İnşallah ömrüm uzun olur ve ailemle birlikte işgal edilen topraklarımıza, Aşkelon’a dönebilirim.

Ailemi size emanet ediyorum. Göz bebeğim, henüz hayal ettiğim gibi büyümesini göremediğim sevgili kızım Şam’ı size emanet ediyorum. Sevgili oğlum Salah’ı size emanet ediyorum. Dualarıyla hep yanımda olan, bugünlere gelmemi sağlayan sevgili annemi size emanet ediyorum. Ve hayat arkadaşım, sevgili eşim Ümmü Salah’ı size emanet ediyorum. Savaş bizi günlerce, aylarca birbirimizden ayırdı. Ama o, bükülmeyen bir zeytin dalı gibi sadık, kararlı, sabırlı ve kanaatkâr kaldı.”

Gazze’de bombalar altında habercilik yapan Enes El Şerif, sözleriyle geride acı bir miras, onurlu bir mücadele bıraktı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


İlişkiler 'Brüksel' uyarısı ile gerilmişti... Ermenistan'daki seçimlere dair Rusya'dan ilk yorum: Batı müdahalesi var!

Putin’in izlediği yakın temas: Kuzey Kore’de kritik buluşma!

İsrail ve Trump bağlantılı projeye büyük tepki… Arnavutluk ayakta: “Dizlerini kanattın Rama”…

Kraliyet ailesine hemşire gelin: Kraliçe'nin en gözde torunu evlendi!

Dengeler değişti... 7 YIL SONRA ilk ziyaret: Çin lideri Şi, neden şimdi Kuzey Kore'ye gidiyor?