Çin'den Shandong uçak gemisiyle gövde gösterisi
Çin’in ilk yerli yapım uçak gemisi Hong Kong’a demirledi. Üç futbol sahasından uzun, 40’tan fazla savaş uçağı taşıyabilen bu dev gemi, Çin’in büyüyen donanma gücünü dünyaya göstermek için halkın ziyaretine açıldı. Detayları CNN Muhabiri Ivan Watson bölgeden aktardı.
Çin’in büyüyen donanma gücü halka sergilendi. Hong Kong limanında demirleyen Shandong uçak gemisi, üç futbol sahasından uzunluğu ve taşıdığı 40’tan fazla savaş uçağıyla dünyanın en büyük savaş gemilerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Shandong’un güvertesinde J-15 savaş uçakları sıralı. Dev geminin eğimli pisti uçuş operasyonlarına imkân tanıyor. Yaklaşık 7 yıl önce aynı limanda, ABD’nin Ronald Reagan gemisi görülmüştü. Ancak Pekin ile Washington arasındaki ilişkilerin kötüleşmesiyle Hong Kong’da uzun süredir Amerikan gemisi yok.

Shandong, Tayvan üzerindeki iddialarını güçlendiren bir siyasi mesaj niteliğinde. Geçtiğimiz günlerde Tayvan açıklarında tatbikatlar yapan Shandong, Pekin’in kararlılığını gözler önüne serdi.

Çin donanmasını sadece çevresinde değil, tüm okyanuslara yaymayı hedefliyor.

SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Trump ‘petrol aksın’ demişti: Hürmüz’de son durum ne? Denizcilik sektörü temkinli…

Prensesin oğluna 4 yıl hapis! Cinsel saldırıyla suçlanıyordu: Karar duyuruldu...

Dünya turnesine çıkmıştı: Ünlü şarkıcı Oliver Tree, helikopter kazasında hayatını kaybetti!

Bir yanda barış, diğer yanda ateş! Ukrayna’nın kalbi alev alev: Rusya’dan yeni bir BÜYÜK saldırı…

Ve tabeladan çıkarıldı: O binada artık Trump’ın adı yok
