Ermenistan, Azerbaycan üzerinden Türkiye’ye ticaret koridoru planlıyor | “Sınır kapıları yakında açılabilir” mesajı
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’dan Türkiye’ye transit taşımacılığa izin vermeye hazır olduklarını açıkladı. Gürcistan’daki Tiflis İpek Yolu Forumu’nda konuşan Paşinyan, Türkiye ile sınır kapılarının yakında açılabileceğini söyledi. Zengezur Koridoru için de siyasi olarak hazır olduklarını, ancak bazı teknik eksikliklerin bulunduğunu belirtti. Paşinyan, bu eksikliklerin 2-3 yıl içinde giderileceğini ifade etti. Koridor, daha önce imzalanan barış deklarasyonunda “Trump Yolu” olarak adlandırılmıştı.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’dan Türkiye’ye transit taşımacılığa izin vermeye hazır olduklarını açıkladı. Gürcistan’da düzenlenen 2025 Tiflis İpek Yolu Forumu’nda konuşan Paşinyan, “Hem siyasi hem de teknik olarak hazırız” ifadelerini kullandı.

Paşinyan, söz konusu güzergâhın Margara–Yeghvard–Sisian–Goris rotasını izleyeceğini belirtti. Ancak Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır kapılarının 1993’ten bu yana kapalı olduğunu hatırlatarak, iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin olumlu ilerlediğini ve “yakın gelecekte” kapıların açılabileceğini söyledi.

Azerbaycan’ın en önemli talebinin Nahçıvan ile doğrudan kara bağlantısı sağlayacak Zengezur Koridoru olduğunu vurgulayan Paşinyan, bu hatta ilişkin siyasi olarak hazır olduklarını ancak bazı teknik eksikliklerin bulunduğunu belirtti. Söz konusu eksikliklerin iki-üç yıl içinde tamamlanabileceğini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere, Ermenistan ve Azerbaycan liderleri, geçtiğimiz ağustos ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın huzurunda bir barış deklarasyonu imzalamıştı. Bu deklarasyonda, Zengezur Koridoru’na “Uluslararası Barış ve Refah için Trump Yolu” adı verilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Rothschild Ailesi’ndeki kadınları karşı karşıya getirdi: Paha biçilemez ‘mini Louvre’…

Avustralya'da 15 kişinin öldüğü silahlı saldırı: Saldırganlar baba-oğul çıktı!

Ünlü yönetmen Rob Reiner ve eşi evlerinde ölü bulundu! 'Cinayet' soruşturması başlatıldı: Oğlu şüpheliler arasında...

Gazze'deki suikastın arkasından İsrail ajanları çıktı

Fransa’da Noel Baba koşusu
