hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Harekata karşı kara propaganda

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Terör örgütü YPG/PKK ve yandaşları, Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı sekteye uğratmak için her yolu deniyor. Almanya'da bir Türk derneği ve marketi örgüt yanlılarının saldırısına uğradı. Sosyal medya üzerinden de sahte videolar ve fotoğraflar yayınlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terör örgütü YPG/PKK yandaşları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'nin kuzeyini terörden temizlemek ve güvenli bölge oluşturmak için Barış Pınarı Harekatını başlatmasından bu yana Türkiye'ye karşı yoğun şekilde bir karalama kampanyası yürütüyor.

    Son olarak Almanya’daki Türk işçilerin olduğu bir dernek ve Türk marketini hedef aldılar.

    Barış Pınarı Harekatı’nı protesto etmek için yürüyüş düzenleyen terör örgütü yandaşları Türk derneği önünde protestoculara tepki gösteren 2 kişiye saldırarak yaralanmalarına sebep oldu.

    Nürnberg’de bir Türk marketi de terör örgütü yandaşlarının saldırısına uğradı. Burada da 1 kişi yaralandı.

    İngiltere’de İşçi Partisi üyesi parlamenter David Lammy ise, terör örgütü yandaşlarının yürüttüğü kara propagandaya alet oldu.

    Parlamenter, YPG/PKK destekçilerinin Barış Pınarı Harekatı’na zarar vermek için ürettiği sahte bir videoyu paylaştı. “Trump’ın Türkiye’ye Suriye’nin kuzeydoğusundaki Kürt müttefiklerine saldırmak için serbest geçiş kararının insani boyutu. Yürek parçalayıcı” notunu düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahte içerikli videoda bir kadının kucağında ölü olduğu iddia edilen bir çocuğu tuttuğu görülürken, söz konusu kadın “ölü kızımı taşıdım ve kaçtım” diyor.

    Ancak videonun 38. Saniyesinde öldüğü öne sürülen çocuğunun kafasını oynattığı ve gözünü kırptığı fark ediliyor.

    Çocuğun ölü olmadığının ortaya çıkmasının ardından çok sayıda kullanıcı Lammy’e “Daha sorumlu hareket et” çağrısında bulundu.

    Sosyal medyada Barış Pınarı Harekatı aleyhine yayılan bir başka gerçekdışı bilgi ise harekat sırasında “fosfor bombası kullanıldığı” iddiası. PYD/PKK sözde eski eş başkanı Salih Müslim’e destek hesabından “Fosfor bombası kullanıldığı” yalanıyla sahte bir fotoğraf paylaşıldı.

    Paylaşımlarla birlikte ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve diğer batılı siyasetçiler etiketlenerek manipülasyon yapılmaya çalışıldı.

    Ancak çok geçmeden, söz konusu fotoğrafın ABD’nin Irak’ın Musul kentine Haziran 2017’de düzenlediği operasyon sırasında çekildiği ortaya çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow