İngiltere Başbakanı Starmer: "Bu savaşa sürüklenmeyeceğiz"
ABD Başkanı Trump'ın, İngiltere'nin savaşa yeterince destek vermemesini eleştirmesine İngiltere Başbakanı Starmer'dan yanıt geldi. “Baskılara boyun eğmeyeceğim” diyen Starmer, İran'daki ABD savaşına katılmama kararından "vazgeçmeyeceğini" söyledi.
“Bu savaşa sürüklenmeyeceğiz. Bu bizim savaşımız değil. Ve farklı bir yol izlemem için bana çok baskı uygulandı ve bu baskı dün gece olanları da içeriyordu. Fikrimi değiştirmeyeceğim. Boyun eğmeyeceğim. Bu savaşa katılmak ulusal çıkarımıza değil ve katılmayacağız. Nerede durduğumu biliyorum.” İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ABD Başkanı Trump'ın, İngiltere'nin İran savaşına katılmaması üzerine Londra ile ABD arasındaki ticaret anlaşmasından çekilmekle tehdit etmesine üzerine Avam Kamarası’nda bu sözleri sarf etti.

Starmer, İngiltere’deki eski savunma yetkililerinin ülkenin güvenlik konusunda tehlikede olduğunu iddia etmesine de tepki gösterdi.

Starmer, “Benim sorumluluğum İngiliz halkının güvenliğini sağlamaktır ve bu görevi ciddiye alıyorum, bu yüzden onun yorumlarına katılmıyorum. Geçen şubat ayında, göreve başlamamdan yedi ay sonra, denizaşırı yardımlarla ilgili zor bir kararla finanse edilen savunma harcamalarını %2,3'ten %2,6'ya çıkarma kararı aldım” dedi.
ABD Başkanı’nı sert şekilde eleştirmesiyle öne çıkan Liberal Demokrat Parti lideri Ed Davey de Starmer'a, Trump'ın tehditleri konusunda destek verdi.

Davey, “Başkan Trump, İran'daki aptalca savaşına katılmadığımız için İngiltere ile olan ticaret anlaşmasını feshetmekle tehdit etti. Sayın başkan, bu bardağı taşıran son damla olmalı. Başbakan, ülkemize bir mafya babası gibi davranan ve haraç toplayan bir adamla kralımızı görüşmeye gönderemez herhalde” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Dünya jet sosyetesinin buluşma yeriydi: Jackie Kennedy’nin aşkı yeniden bulduğu yat, alıcı bulamadı

Savaşın ortasında yaşam: Bir ülke, iki farklı an...

İsrail’in Irak çölündeki gizli üssünü, bir çoban ortaya çıkardı

Netanyahu’dan sürpriz çıkış: Sıfıra indirip, sona erdirmeli!

Anneler Günü'nde kadınlar 'barış' için sahada
