hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanserin tedavisi bulundu mu?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Çağımızın hastalığı kanser. Bilim insanları her gün kanserle mücadelenin çözümlerini arıyor. Avustralya'daki bir bilim insanına göre, yıllardır beklenen o yanıt bulunmuş olabilir. Yeni üretilen karma virüs ile kanserli hücreler tamamen temizlenebildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "CF33" tüm dünyanın peşinde olduğu yanıt bu olabilir mi? Amerikalı bir bilim insanı tarafından üretilen CF33 adlı virüsün, tüm kanser türlerini öldürebildiği saptandı.

    Avustralya merkezli bir biyoteknoloji şirketi tarafından geliştirilen virüsün, bir petri kabı içindeki her tür kanseri öldürebildiği görüldü. Fareler üzerinde kullanıldığında ise tümörleri küçülttüğü gözlemlendi.

    Tüm kanser türlerini iyileştirebildiği söylenen bu virüsü, Avustralya’da çalışan Amerikalı Profesör Yuman Fong üretti. Fong'un “cow-pox” adını verdiği karma virüs, 200 yıl önce, suçiçeği tedavisinde kullanılan virüsün başka virüslerle birleştirilerek, geliştirilmiş versiyonu.

    Var olan bir virüsün geliştirilerek, kanser tedavisinde uygulanması fikri,
    tamimiyle yeni değil. Soğuk algınlığına neden olan bir virüs daha önce,
    Amerikalı bilim insanları tarafından beyin kanseri tedavisinde kullanılmıştı. Bu uygulama, bazı hastalardaki kanserli hücrelerin yıllarca ortadan kaybolmasına neden olduğu görüldü. Ve geri geldiğinde de, belirgin şekilde küçüldüğü saptandı.

    Ancak daha önceki benzer girişimlerde kullanılan virüslerin, sadece kanserli hücreleri değil, hastayı da öldürdüğü de görülmüş. Dr. Fong'a göre, CF33'ÜN farkı ise içeriğin, insan sağlığına zararlı olmaması.

    Yyeni üretilen virüsün, farelerde başarılı sonuç vermesi, insanları da kesin olarak tedavi edebileceği anlamına gelmiyor. Ancak daha önce başka virüslerin kanser tedavisi üzerinde olumlu etkisi nedeniyle, bilim insanları umutlu.


    Tedavinin gelecek yıl insanlar üzerinde denenecek. Meme kanseri, melanom, akciğer kanseri, mesane, mide ve barsak kanseri olan hastalar üzerinde ortak bir test yapılması planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow