Suudi Arabistan'ın Şam'a yolladığı hediye CNN TÜRK'te: Gizemli sandukanın içinde ne var?
Suudi Arabistan, Suriye’nin Bağımsızlık Günü için Şam’daki Emevi Camii’ne gizemli bir hediye gönderdi. Üstü örtülü sandukanın içindekinin 8 Aralık sabah namazı sonrası açıklanacağı belirtildi. Güvenlik önlemleri artırılırken, ülkede en güçlü iddia hediyenin Kabe örtüsü olduğu yönünde. Bu kutunun içinde ne var? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve Kameraman Halil Kahraman o sandukayı görüntüledi.
Suudi Arabistan, Suriye’nin Bağımsızlık Günü kutlamaları için özel bir hediye gönderdi. Gizemli sanduka, Şam’daki Emevi Camii’nin merkezinde sergileniyor. Suriyeli yetkililer, sandukanın içindekinin 8 Aralık’ta, sabah namazının ardından açıklanacağını duyurdu.
CNN Türk Muhabiri Serdar Er, Emevi Camii’nden yaptığı yayında, hediyenin üzerinin örtüyle kapalı olduğunu ve içeriğinin büyük merak konusu haline geldiğini aktardı. Sandukanın Suudi Arabistan’dan gönderildiği doğrulansa da, içindeki sır şu an için yalnızca sınırlı sayıda kişi tarafından biliniyor ve kamuoyuyla paylaşılmıyor.

Güvenlik gerekçesiyle sandukanın başında 24 saat nöbet tutuluyor. Camiyi ziyaret edenlerin de büyük ilgisini çeken hediye hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. En güçlü yorum, sandukanın içinde Kabe örtüsünün olabileceği yönünde. Ancak bu bilgi, resmi makamlarca doğrulanmadı.
Emevi Camii’nin tam merkezinde sergilenmeye başlanan bu gizemli hediye, Suriye’de günlerdir gündemde. Sandukanın içindeki sır, ülkenin “kurtuluş günü” olarak kabul edilen 8 Aralık'ta düzenlenecek törenle açıklanacak. CNN Türk ekibi de o gün camide bulunarak hediyenin ne olduğunu yerinden aktaracak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Terörden arındırılan Süleyman Şah Türbesi bölgesi havadan görüntülendi

Dünyadaki Yoksulluğu 26 Kez Bitirecek Servet: Sadece 1 Yılda Birikti! Oxfam'dan "Artık Siyasi Bir Tehdit" uyarısı....

DAVOS'TA TARİHİ İTİRAF: “Sistem çöktü, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek Erdoğan’ın sözünü hatırlattı…

İsrail'den Yunanistan'a F-35 teklifi: "Paylaşılacak" denildi... Atina ne öğrenmek istiyor?

Derin uçurumun portresi: ‘İran sosyetesinin keyfi yerinde’
