Trump: İlk aşılama 24 saatten kısa sürede yapılacak | Video
Amerika günlerce süren bekleyişten sonra BionTech-Pfizer aşısını onayladı. Başkan Trump, onayı ulusa seslenerek duyurdu. İlk aşılamanın, 24 saatten kısa sürede başlayacağını söyledi.
Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Kanada'dan sonra sonra Biontech-Pfizer aşısını onaylayan 3. ülke oldu.
Amerikan Başkanı Donald Trump, ilk aşılamanın 24 saatten kısa sürede başlayacağını duyurdu.
Amerikan basınında çıkan haberlere göre Başkan Trump'ın Özel Kalemi Mark Meadows, aşıyı onaylamakla görevli Gıda ve İlaç İdaresi FDA'in Başkanı ile görüştü.
FDA Başkanına aşıyı onaylaması için gece yarısına kadar süre veren Meadows, aksi takdirde "istifasını sunmasını" talep etti.
Başkan Trump da aşı onaylanmadan önce sosyal medyadan FDA'i hedef aldı.
"Ağır bir bürokratik yapı" ve "büyük, yaşlı ve yavaş bir kaplumbağa" olarak nitelendirdiği kurumun başkanına, "Lanet olası aşıları onayla. Oyun oynamayı bırak hayat kurtarmaya başla" dedi.
Paylaşımından saatler sonra yaptığı konuşmada FDA'e teşekkür etmesi ise dikkat çekti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Duvarın içinden külçe külçe altın çıktı! İşçiler şoka uğradı: 498 milyon değerinde…

Kuzey Kore'den ABD-Güney Kore tatbikatına sert tepki: "Savaş provası"

İngiltere'de bir ilginç seçim: Rakibi 'çöp kutusu' oldu!

Rusya-Japonya arasında sert rüzgarlar: Putin'in ziyareti, 80 yıllık krizi yeniden alevlendirdi!

Patlayıcılarla müdahale bile nükleer santrali kurtaramadı: Romanya son reaktörü de durduruyor!