TRUMP'A KOMPLO MU? Eski CIA ve FBI başkanlarına soruşturma!

Kaynak:CNN TÜRK

ABD'de eski CIA Direktörü John Brennan ve eski FBI Direktörü James Comey'ye, görevi kötüye kullanma gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. İkili, 2016'da Trump'ın Rusya ile seçimleri kazanmak için iş birliği yaptığı iddiasını soruşturmuştu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

RUSYA İLE İŞ BİRLİĞİ Mİ YAPILDI?

ABD Başkanı Donald Trump, ilk başkanlık döneminde kendisi hakkında açılan, seçimleri kazanmak için Rusya ile iş birliği soruşturmasıyla ilgili, "Tarihte hiçbir siyasetçi, büyük kesinlikle söylüyorum ki, benden daha kötü veya daha haksızca muameleye uğramamıştır." ifadelerini sıklıkla kullanmıştı.

Şimdi o dönem Trump'ın soruşturmasını yürüten iki isim hedefte. Eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan ve eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'ye "görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Fox News'in ABD Adalet Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, mevcut CIA Direktörü John Ratcliffe, eski Direktör Brennan'ın görevi kötüye kullandığına dair kanıtları FBI'ya sundu. İsmi açıklanmayan kaynaklar, FBI'ın bunun üzerine Brennan'a yönelik soruşturma başlattığını kaydetti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

TRUMP'A KOMPLO DÜZENLEDİKLERİ İDDİA EDİLİYOR

Eski FBI Direktörü Comey hakkında da soruşturma başlatıldığı aktaran kaynaklar, soruşturmaların, Rusya'nın 2016'da ABD'nin başkanlık seçimlerini Başkan Donald Trump'ın lehine etkilediği iddialarının ardından yapılan incelemelere ve direktörlerin "Kongre'ye yanlış ifade vermesine" yönelik olduğunu belirtti.

Soruşturmalara ilişkin daha fazla detay verilmezken, FBI'ın, Brennan ve Comey arasındaki iletişimi "komplo" olarak değerlendirdiği ifade edildi. Trump, ilk başkanlık döneminde her iki ismi de görevden almıştı.

Öte yandan, CIA, 3 Temmuz'da, Rusya'nın 2016'daki seçimleri Trump'ın lehine etkilediği iddiaları üzerine o yıl hazırlanan istihbarat raporunun, "aceleye getirildiği" sonucuna ulaştıklarını açıklamıştı. 

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber