Ukrayna'dan 2027 iddiası! ''Rusya Baltık Bölgesi'ni işgal edecek''
Ukrayna Askeri İstihbarat Şefi Kiril Budanov, Rusya'nın 2027'de Baltık bölgesini işgal edeceğini öne sürdü. Ukraynalı istihbarat şefine göre, aslında planlanan takvim 2030'du ancak Moskova bunu 2027'ye çekti. Rusya'nın ilk hedefinde ise Litvanya, Letonya ve Estonya olacağını belirtti.
Neredeyse 4. yılına giren Rusya-Ukrayna savaşında silahların susması ve barışın sağlanabilmesi için diplomatik tüm çabalar sürerken, Avrupa'da ise "Rusya ile savaş" endişesi hâkim.
Öyle ki Avrupa hızla silahlanırken NATO savunma bütçesini artırma kararı almıştı. Tam da böylesine kritik bir dönemde Ukrayna İstihbarat Şefi Kiril Budanov dikkat çeken bir iddia ortaya attı:

"Rusya 2027'de Baltık bölgesini işgal edecek" dedi.
Budanov'a göre Moskova'nın öncelikli hedefinde Litvanya, Letonya ve Estonya var. Polonya için ise "Rusya tarafından işgal edilecek bir ülke değil ama askeri saldırı hedefi" ifadelerini kullandı.
Budanov ayrıca Rusya'nın bu saldırı takviminin ilk etapta 2030 yılında olacağını belirtti, ancak bu sürenin 2027'ye çekildiğini iddia etti.

Ukraynalı istihbarat şefi, Rusya’nın toprak genişletme arzusunu ideolojik bir bakış açısıyla temellendiriyor. Budanov, Kremlin'in Batı’yı "zayıf, hasta ve kararsız" olarak gördüğünü, kendisini ise bir imparatorluk olarak tanımladığını ifade ederek bu zihniyetin yayılmacı politikaları beslediğini vurguladı.
Öte yandan Savaş Çalışmaları Enstitüsü'nün ekim ayında paylaştığı rapora göre Moskova, NATO ile olası bir çatışmaya hazırlık sürecini hızlandırdı. "Savaş bilgisi ve psikolojisi" kısmından oluşan altyapı ise tamam.
