Yunanistan elçisini BM'de terleten soru

Yunanistan elçisini BM'de terleten soru

Son Güncelleme

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin dönem başkanı ekim ayında Yunanistan oldu. Ancak Yunanistan'ın başkanlığı basın toplantısıyla gergin başladı. Bir gazetecinin sorusu Yunan elçiye soğuk terler döktürdü.

Reklam
Reklam

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ekim ayı dönem başkanı Yunanistan oldu. Yunanistan'ın başkanlığı ise sert bir soruyla başladı.

Yunanistan elçisini BMde terleten soru

"ÜLKENİZİ İSRAİL'LE YAKIN İLİŞKİLERE İTEN ŞEY NE?"

Güvenlik Konseyi'nin BMGK'nın dönem başkanlığını devralan Yunanistan’ın düzenlediği ilk basın toplantısına, bir gazetecinin Yunanistan-İsrail yakınlaşması sorusu damga vurdu. Gazeteci, Yunanistan halkının çoğunluğunun Filistin'i desteklediğini ancak Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in İsrail Başbakanı Netanyahu ile sarılmasına dikkat çekti. Yunan elçiye, "Yunanistan'ı tamamen İsrail'e yakın ilişkilere iten şey neydi?" diye soruldu.

Reklam
Reklam

Soruda seçilen kelimeler sertti. Sorunun yöneltildiği Yunanistan'ın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Aglaia Balta, suçlamayı kesin bir dille reddetti. Ülkesinin Filistin ve Arap dünyasıyla olan tarihi ve geleneksel bağlarının aynen korunduğunu savundu.

"Arap dünyası ve Filistinlilerle köklü ilişkilerimiz var. Bu durum değişmedi. Ancak bu, İsrail ile görüşmeyeceğiniz veya birini seçip diğerini dışlayacağınız anlamına gelmez. Bu noktada sizinle aynı fikirde değilim. İlerleme kaydetmek adına size başka bir örnek vereyim; Filistinlilerin davasını ileriye taşımak için her iki tarafla da görüşmeniz gerekir."

Yunan elçi Balta'nın cevabı Yunanistan içindeki "bağımlılık" tartışmalarını dindirmeye yetmiyor. Atina hükümetinin İsrail ile imzaladığı 3 milyar euroluk "Aşil Kalkanı" hava savunma sistemi anlaşması, Yunan muhalefeti ve basını tarafından ülkenin güvenliğini tehlikeli bir şekilde İsrail'e bağladığı gerekçesiyle eleştiriliyordu.

CNN Türk Shorts

Sel Sularının Çekilmesinin Ardından Ayazağa'da Yıkım Çalışmaları!
Kubilay Kaan Kundakçı Cinayeti Davası: Kalaycıoğlu’na Beraat Kadayıfçıoğlu’na Müebbet!
Vahşet Anı Kamerada: Çocuğunun Önünde Eşini Boğmaya Çalıştı!
Selde Mahsur Kaldı, O Anları Anlattı: "Buranın Bu Hale Gelmesi Yaklaşık 4 Saat Sürdü"
Uçan Otomobil Gerçek Oldu! Elon Musk Uçan "Roadster 2"yi ABD'de Tanıttı!
Trump Gözden Çıkardı! ABD Neden Netanyahu'nun Koltuğu Bırakmasını İstiyor?
Trump'tan Zelenski'ye Saldırı Tepkisi! "Ülkeyi Mahvettiler, Seçimin Yapılması Gerekiyor"
CNN TÜRK İstanbul'daki Sel Felaketini Havadan Görüntülendi! İşte Selin Bıraktığı Tahribat
Gürsel Tekin'e CHP'de Yeni Görev! “Kemal Kılıçdaroğlu’na Bağlı Koordinatör Oldu”
Rus İHA'sı Marketi Böyle Vurdu!
Sıradaki
Haber