hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    %30'luk zam EYT'li maaşlarına da uygulanacak mı?

    Milyonlarca EYT'linin gözü kulağı Meclis'te. Peki teklif yasalaştıktan sonra EYT'lilerin maaşı nasıl hesaplanacak? Zam oranı nasıl belirlenecek? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Buse Deviren, Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sene başında emekli maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zamdan tüm emekli olacaklar gibi EYT’liler de yararlanacak. Tek fark, 2022 yılında yapılan zam için aynı durumun geçerli olmaması.

     %30luk zam EYTli maaşlarına da uygulanacak mı

    Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal bu konuda, “Aslında genel olarak normal artışlardan farklı olmayacak EYT maaşı. 2022 yılında normalde biraz daha maaş zammı yapıldı. Enflasyonun üzerinde bir maaş zammı yapıldı emeklilere, yüzde 79 civarı. Bu formüle göre yaptığımızda arada yüzde 64-65 civarında bir artış olması gerekiyordu. Arada 14 puanlık bir fark var. İnsanların EYT’ye girerek biz emekliyiz normalden daha mı düşük olacak emekli maaşımız dediği bu 14 puan. Eyt’liler o an itibariyle 2022 sonu itibariyle emekli maaşı almaya hak kazanmadıkları için bu emekli maaşlarını hak etmediler doğal olarak ve onlara bu yüzde 80 zam yapılamadı” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow