hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    135 milyar liralık yatırım desteğini hangi firmalar, hangi projelerle aldı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Süper teşvikten yararlanacak 19 firma belli oldu. Bu firmaların 23 projede yapacağı yaklaşık 135 milyar liralık yatırım desteklenecek. Peki hangi firma, hangi projeyle bu teşviklerden yararlanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süper teşvikten yararlanacak 19 firma belli oldu. Bu firmaların 23 projede yapacağı yaklaşık 135 milyar liralık yatırım desteklenecek. Peki hangi firma, hangi projeyle bu teşviklerden yararlanacak? Yatırıma, elektrikli otomobili için batarya üreten Vestel imza atacak. Vestel'in 28 milyar 396 milyon liralık yatırımı süper teşviklerle desteklenecek.

    İkinci sıradaki Sasa, Adana ya da Hatay'da 28 milyar 50 milyon liralık petrokimya üretim tesisi kuracak.

    Üçüncü sırada ise Tosyalı var. Tosyalı, Osmaniye'de 28 milyar liralık 'entegre madencilik yatırımı' gerçekleştirecek. Hali hazırda hurdadan çelik üreten şirket, madene dayalı çelik üretimi ile fiyatı aşağı çekecek.

    Teşvik sistemi açıklandı

    Onları Türk Katar ortaklığı Metcap Enerji izliyor. Şirket Edirne'de 15.3 milyar liralık petrokimya ürünü polietilen ve polipropilen yatırımı yapacak.

    Stent ve kalp kapakçığı üretecek olan Alvimedica 1.5 milyar liralık yatırım yapacak.

    Ekore, 2.2 milyon liralık yatırımla ilk yerli güneş panelini üretecek.

    4 projesiyle teşviklerden yararlanacak olan BMC, insansız zırhlı araç, lazer silahı, hızlı tren, metro yatırımları yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyak Renault ise Bursa'da hibrit motor için çalışmaya başladı.

    Fransız şirket, Türkiye'de üreteceği yeni Clio V ailesine dizel yerine hibrit motor için 500 milyon liraya yakın harcama yapacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow