hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte sendikaların zam oranı talebi

    Asgari ücret zam oranı için oldukça kısa bir süre kaldı. 2020 asgari ücret zammı için son kez toplanacak komisyon dördüncü toplantının ardından alınan kararı açıklayacak. Peki, asgari ücret ne kadar olacak, sendikaların talepleri ne durumda ve son toplantı hangi tarihte yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret zammı için 3 toplantı geride bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde komisyonun son toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, asgari ücretle ilgili kendisine yöneltilen soruya “Gelsin bakalım inşallah jesti yaparız” yanıtını verdi.

    ASGARİ ÜCRET 2020 ZAMMI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA

    Süreçle ilgili geri sayımda sona yaklaşılırken sendikalardan ortak bir açıklama geldi. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in yaptığı ortak açıklamada 2 bin 578 TL’nin üzerindeki bir rakamın değerlendirmeye alınacağı ifade edildi.

    Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "Türk-İş’in 32 yıldır yaptığı araştırmalar sonucu yaşam maliyetinin daha önce 2 bin 578 lira olduğunu ifade etmiştik. 2 bin 578 liranın altında olmamak koşuluyla bu 2020 için geçerli olacağı için bunun üstünde bir rakamı değerlendirmeye alacağımızı bunun altında bir rakamı değerlendirmeye almayacağımızı ifade ediyoruz. Onun altında bir karara katılmayacağımızı ortak olarak ifade ediyoruz. Şu ana kadar bize bir rakam teklif etmedi” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTI NE ZAMAN?

    2020 zam oranı henüz belli olmadı. Komisyonun gerçekleştireceği son toplantının ardından karar açıklanacak. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın verdiği bilgilere göre komisyonun 4. toplantısı ise 24 ya da 25 Aralık tarihlerinde yapılacak. Toplantı tarihi bakanın programının netleşmesinin ardından kesinleşecek.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow