hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 memur ve emekli temmuz zammı ne zaman belli olacak? Memur zam oranı yüzde kaç olacak?

    Emekli ve memur temmuz zammı için artık sayılı günler kaldı. Milyonlarca emekli ve memuru yakından ilgilendiren zam oranları enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte netlik kazanacak. Peki, memur zam oranı ne kadar olacak, emekli zammı yüzdesi ne zaman belli olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli ve memur temmuz zammı için haziran ayı enflasyon rakamları beklenmeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde TÜİK’in açıklayacağı verilerle birlikte zam oranları da netleşmiş olacak. Peki, zamlar yüzde kaç olacak ve ne zaman duyurulacak?

    ENFLASYON RAKAMLARI NELER?

    Mayıs ayında enflasyonun yüzde 0.89 olarak açıklanmasının ardından yılın ilk 5 ayındaki enflasyon yüzde 6,39 oldu. Haziran ayı enflasyonu ise 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü açıklanacak.

    MEMUR ZAM ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

    Yapılan toplu sözleşme ile beraber 2021 senesinin ilk 6 ayı için memurlar yüzde 3 zam aldı. Haziran ayı rakamlarının da açıklanmasından sonra enflasyonda toplamda yüzde 3'ü geçen kısım zam olarak yansıyacak. Bu oran şimdilik yüzde 3.39. Ancak kesin oran için Haziran rakamları da beklenecek.

    EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Emeklilerin de 6 aylık enflasyon oranında zam alacakları göz önüne alınırsa bu oranın yüzde 7’leri aşması bekleniyor. Mayıs ayı rakamları dahil enflasyon yüzde 6,39 olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaya çıkan enflasyon verileri SSK ve Bağkur emeklisi için şimdiden yani temmuza kadar 1 ay varken yüzde 6.39'luk zammın oluştuğunu gösteriyor. 

    Haziran enflasyonununsa 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow