hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

    2022 en düşük emekli maaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile netleşti. Normal şartlarda yüzde 25,5 olarak gerçekleşecek emekli aylıklarında alt sınır belirlendi. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 yılında bir emeklinin alacağı en düşük tutar dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Zam oranı fark etmeksizin hiçbir emeklinin belirtilen tutarın altında almayacağını ifade eden Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçti. İşte 2022 yılı içerisinde geçerli olan en düşük emekli maaşı…

    2022 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz. Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık. Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyecek özel tedbirler aldık.'' dedi.

    Buna göre 2022 yılından itibaren bir emekli en düşük 2 bin 500 TL ücret alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow