hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... 2022 memur ve emekli enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç? Memur ve emekli zam oranı netleşti!

    Memur ve emekli enflasyon farkı zam oranı için beklenen gün geldi. Milyonlarca emekli ve memur önce TÜİK’in açıklayacağı enflasyon oranını ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamayı bekleyecek. Peki, memur ve emekli zammı ne zaman belli olacak? 2022 memur ve emekli zam oranı ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu çalışanları memurlar ile emekliler TÜİK’in açıklayacağı enflasyon oranı sonrasında maaşlarında ortaya çıkacak enflasyon farkını öğrenecekler. Ancak asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zam sonrası memur ve emeklide de ekstra iyileştirme beklentisi oluşmuştu. Bu kapsamda enflasyon farkına ek olarak bir de iyileştirme bekleniyor. Bu karar içinse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yapacağı açıklama beklenecek.

    MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI ENFLASYON FARKI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında memur ve emeklileri ile işçinin de zam oranı netleşti. Buna göre memur ve memur emeklileri yüzde 22,9 oranında bir enflasyon farkı alacak. Bu durumda memurun maaşına ocak ayında yüzde 5'lik alacağı zamma eklenen enflasyon farkı ile toplamda %27,9'luk bir zam yansımış olacak.

    İşçi ve bağ-kur emeklileri yüzde 25,5 zam alacak.

    Ancak gözler diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı kabine kararları açıklamasında olacak. Akşam saatlerinde Erdoğan’ın kamera karşısına geçmesi bekleniyor.  Bu enflasyon farkına ek olarak iyileştirme gelmesi bekleniyor.

    Açıklamaların tamamı ve oluşan tablo anlık olarak CNN TÜRK ekranlarında yerini alacak.

    Erdoğan'dan açıklama

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz.  yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz. Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık. Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyecek özel tedbirler aldık.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow